Има зодии, които се отличават с огромната си любов към животните. Те ги правят част от семейството си и ги обичат наравно. Някои дори вярват, че домашните им любимци ги разбират по-добре от близките им хора.
Телец
Защитават другите и ги пазят. Затова като имат домашен любимец, те се грижат за него и се отнасят изключително отговорно към животинчето. Търпеливи са и са отдадени. Обожават домашните любимци, да ги гушкат и се чувстват по-добре в тяхната компания. Успокояват се, когато са с тях и се чувстват по-сигурни, отколкото са във връзките си с хората.


Дамите от тези зодии са надарени с огромна мъдрост

Близнаци
Изключително са социални. И не само с хора, а и с животни. Обичат да им говорят, да си играят с тях и често любовта им към животинчетата е по-силна. Когато се разочароват от приятелите, се обръщат към домашните любимци. Мразят да са сами, затова да гледат животно е идеален вариант за тях - има някой до тях през цялото време.

Рак
Сред най-интуитивните зодиакални знаци са и дават воля на емоциите и чувствата си. Имат способността да създават дълбока и трайна връзка с хора, и с животни. Много ценят тези връзки. Сякаш разбират езика на животните - винаги знаят от какво имат нужда. А понякога си мислят, че домашните им любимци разбират самите тях по-добре от приятели и близки, дори без думи.

Дева
Девите са най-големите любители на животните и природата. Обожават да са сред природа, затова дори, когато излизат с приятели, ако времето позволява, почти винаги предлагат пикник, разходки в парк, походи. Домошари са и понякога могат да откажат излизане, за да останат вкъщи и да се занимават с домашния си любимец. Обожават да полагат грижи за него.

Везни
Те са много загрижени за животните и искат да им осигурят възможно най-доброто. Купуват им най-качествената храна, правят им къщички, осигуряват им комфорт. Нежни и търпеливи са с животните, споделят всичко свое с тях. Когато са самотни, домашният любимец ги успокоява най-много, а не близките и семейството.

Риби
Състрадателните са и пазят животните. Обичат да помагат на другите и подкрепят всякакви благотворителни каузи. Често сами казват, че най-добрият им приятел е домашният им любимец. За тях най-хубавото чувство на света е да помогнеш на животинче в беда, много често прибират улични котки или кучета в тях.