Актьорът от сериала „Приятели” Дейвид Шуимер разкри подробности около специалния епизод, чието заснемане бе отложено заради пандемията от коронавирус, съобщава ABC News.

В интервю за „Шоуто на Греъм Нортън” Шуимер разказа, че снимките ще започнат следващата седмица в Лос Анджелис. Той предупреди почитателите на сериала да не очакват да видят любимите си персонажи такива, каквито са били по-рано. „Аз ще бъда себе си, ще бъда Дейвид. Няма да съм в образ, ще бъдем истински хора”, сподели той.

На въпрос на водещия за подготовката около снимките, Шуимер призна, че не може да се накара да изгледа всички епизоди от сериала. „Мисля, че ще трябва да гледам много през следващите пет дни", призна с усмивка той.

През февруари 2020 г. американският телевизионен канал НВО анонсира датата на премиерата на новия епизод на сериала – май 2020 г. По-късно Матю Пери съобщи, че заради пандемията снимките ще бъдат през март 2021 г.

За продължението на „Приятели” се заговори през 2019 г., но актьорите и режисьорите опровергаха възможността за възобновяване на сериала.