Алекс Раева се е зарекла да стане майка преди да навърши 40 години. Водещата тази година чукна 36, но скоро няма да има никаква възможност да си вземе почивка, за да обърне внимание на личния си живот. Макар той да върви цветущо в него липсва само един елемент, за да е напълно щастлив – наследник, пише "Уикенд". 
Досега вече толкова години Алекс все се скатаваше от въпросите за деца и семейство. За водещата все не беше точното време да роди наследник на гаджето си диджей Дончо. Той пък не я й пристискаше да поеме подобна отговорност. Музикантът си има вече едно дете и дори да не се появи втори от връзката му с Алекс, за него това няма да е никакъв проблем. 

Близките на певицата обаче са тези, които непрекъснато й намекват, че вече не е първа младост. Макар да не искат да я комплексират, че е останала стара мома, семейството й често се питало дали няма да ги изненада с някое внуче. Дори смятали да й сложат краен срок за раждане, та да не се помайва повече. Сама певицата обещала, че ще е преди 40, но кога нямала очаквания. 

„Много искаме дете, разбира се, но докато това се случи ще ходим на участия и ще работим, за да си изкарваме парите. Събраните средства вместо за лиготии ще харчим за пътешествия. Никак не е лошо да си направим детето по време на екскурзия на някоя екзотична дестинация”, обяснява намеренията си Алекс. 

Водещата обаче не е особено оптимистична да получи предложение от приятеля си. Макар да са заедно вече толкова време Дончо все се изплъзва от опасната тема. Причината е в развода, който преживял. Заради него музикантът нямал никаква вяра в брачните институции. Според него те правели отношенията в една двойка сигурни и така малко по-малко се губела тръпката. Алекс пък досега имала два разтрогнати годежа, за които малко говори. Разчитала, че третият ще й е на късмет и най-накрая ще я заведе пред олтара.