Голямата актриса Аня Пенчева е изключително благодарна за семейството, което има, но си признава, че е преживяла и не един и два кошмара заради тях. Някогашният секссимвол е най-щастлива, когато говори за близките си и семейството си.
„На всяка Коледа първо благодаря на Господ, че ми даде децата и семейството. Винаги си спомням с умиление, как на два пъти спасявах живота им, което е и поучително в някаква степен”, допълва още тя, цитирана от "България днес".

Актрисата с ужас си спомня за най-големия инцидент на сина си Ангел Караньотов, .

„Беше на състезание в Гърция. Там той скочи за атракция за публиката, но падна много лошо. Съдиите гледаха състезателите зад него и не забелязаха инцидента.

Прескочих оградата на шпагат, Стефка Костадинова щеше да ми завиди, ако ме бе видяла. И хукнах срещу колоната, за да ги спра да не го прегазят. Един вече беше минал през него”, спомня си Аня.

И не крие, че още сънува кошмари от това.

С дъщеря си Петя Дикова също имала подобни главоболия. „Пипи учеше в САЩ и по онова време трябваше да си направи допълнителна ваксина.

Вместо да отиде в клиника обаче, видяла един ден в подлеза някакъв индиец, че бие ваксини и запретнала ръкав.

Добре, че на другия ден се прибираше в България. Пристигна неадекватна в София, а с ген. Тонев организирахме акция по спасяването й във Военна болница, за да не я надушат и пратят в изолатора.

Направихме й всички изследвания и се видя, че е направила сепсис. А това се лекуваше с конски дози витамини. Изкупих всички витамини в две аптеки”, спомня си още Аня.