Азис едва не останал ням, разкри самият той в първите часове на новата година. Кралят на фолка се родил със сраснат език. „Нарича се „конче“ – сраснат с долното небце. И ако майка ми не беше забелязала навреме, че като плача не си вадя езика навън, а другите бебета си ги вадят, съм щял да бъда ням. Веднага са ме оперирали“, разказва изпълнителят на „Хабиби“, цитиран от "Уикенд".
Както е известно, Азис е роден в Сливенския затвор. Майка му била осъдена, след като многократно властите я хващали да върти непозволена търговия. „На времето всеки търговец бе престъпник“, опитва се да я оправдае Азис и уточнява, че майка му била на няколко пъти изловена, че пътува до тогавашната Югославия, купувала дрехи и ги препродава в България. 

Кралят на фолка пътува почти всеки месец с бенда си и пее пред стотици фенове в Румъния, Турция, Дубай… Участията му в България вече са по изключение, а причината е, че в клубовете няма условия за изява с бенд. Освен това не могат да си го позволят. Инструментите, с които бендът на Азис пътува, се побират в огромен камион, а в клубовете у нас се побират не повече от 600 души.

Азис изпитвал нужда да чуе малко по-топли думи за себе си, а не да бъде все подценяван. „И това внимание, което има навън към мен… Много ми е хубаво. И все пак аз съм българин, макар и да приличам на арабин“, казва Азис.