Изключително грозен скандал се разигра с Калин Терзийски, който нападна две от най-популярните водещи на bTV. Той се ожали публично във Фейсбук, че го били поканили за гост в "Търси се", но вместо за книгите му, питали за алкохолизма му. 

"Двете водещи, напълно в стила на новата, все по-тъмно пожълтяваща журналистика, журналистиката на долните гащи и на пикантните подробности, на "това искат хората" - започнаха с клишетата: Вие кога бяхте най-зле? Вашите демони, алкохола имаме предвид...Кога бяхте най-близо до ръба? Вие на ръба ли живеете? Как спряхте? Вашите провали...На кого бихте се извинили", пише Калин Терзийски: 

"Казах им: Аз винаги говоря за алкохола, тая тема е важна за мен...аз я представям винаги най-най открито... Защо, душици, само за да начешете пошлото любопитство на тълпата - блъскате само въпроси за пиенето и житейските провали? Защо?

Като свършихме, по-пълната и определено нехубавата от двете ми каза: Ние сме обидени, за първи път някой се държи така. Всички иначе са ни благодарни..."

Нели Хаджийска и Меги Димчева отговориха подобаващо на нападките:"Поканихме Калин Терзийски като всички останали наши гости - най-добронамерено, с доверие и уважение. Подходихме към Калин Терзийски по същия начин, както към всеки гост. Потърсихме неговите близки хора – брат му, дъщерята, жената до него и близък негов приятел.

Темите и въпросите в интервюто ни са засегнати именно от тези негови близки и приятели и категорично възразяваме срещу внушението на писателя, че те са единствено и само във връзка с темата „алкохол“. Въпросите, за които той твърди, че сме му задавали, не фигурират нито в нашия речник, нито са в стилистиката на предаването. Разбира се, не можем да пренебрегнем темата за алкохола, която така или иначе съпътства живота му и която той коментира открито в публичното пространство. Въпросът по тази тема обаче беше само един. Реакциите и отношението на госта към нас по време на останалата част от предаването ще спестим както в самото предаване, така и тук, защото „Търси се“ ще остане позитивно и добронамерено и никога няма да заложи на скандал, за да получи допълнителна популярност."