Бившата снаха на Ваня Костова – Стефаниа Цветкова, реши да говори за тежките лични отношения със семейството, от което до скоро и тя бе част. Младата дама отрече да е наричала бившата си свекърва вещица и определи като „деликатен период“ разрива между нея и сина на ангелогласната певица Боян, пише "Флагман".

„Обръщам се към Вас, с цел да бъде изяснено недоразумението, свързано с поместената публикация, в която беше използвано моето име по некоректен начин. В статията, без да се подлага на съмнение, гръмко се твърди, че съм обидила свекърва си Ваня Костова, като съм я нарекла „вещица“. Такова определение, като посоченото в публикацията, не присъства в речниковия ми запас в подобен контекст. 


Никога досега не съм използвала думата „вещица” по адрес на госпожа Костова, нито някога бих си позволила да го направя. Нито в лицето й, нито зад гърба й. Моралните ми принципи не биха допуснали да я обидя по такъв начин, първо защото тя е баба на детето ми и второ, защото Ваня Костова като творец е национално богатство за България.

Категорично смятам, че в публичното пространство и сред музикалните ценители името й трябва да остане неопетнено, обичано и будещо възхищение. В професионално отношение Ваня Костова винаги ще остане идеал за многобройните си почитатели, сред които съм и аз. 

Стефаниа Цветкова и Боян Михайлов бяха заедно 8 години, а от любовта им се роди прекрасната им дъщеря Ванеса

Вероятно недоразумението в публикацията, в която се твърди, че съм обидила госпожа Костова, като съм я нарекла „вещица”, се дължи на изфабрикуван грозен слух, пуснат от недоброжелатели или нечие колоритно въображение, имащо за цел да създаде сензация.

Приписваните ми думи не съм употребила нито в устен, нито в писмен вид. Никъде в статията не е цитиран източник на поместената шоу „новина“, нито пък журналист се е свързал с мен преди отпечатването на публикацията, за да попита дали действително съм я обидила по този начин.

Публикуваното е клевета, тъй като е злоупотребено с моето име, като е засегнато и злепоставено това на госпожа Костова.

Десетки издания се предовериха и преписаха скандално звучащия „цитат“, сякаш са го чули лично от мен, след което масово публикуваха свои разработки по повод гръмкото определение „вещица” и също си позволиха да го представят като мое определение към госпожа Костова, без да се постараят да проверят достоверността на информацията.

По този начин грозно и горчиво беше подведена широката общественост. Смятам, че никое уважаващо читателската си аудитория и собствения си авторитет издание, не би трябвало да публикува неточна и непотвърдена информация, опетняваща която и да било личност, в името на зрелището и лесната продажба.

 Действително личните ни и семейни отношения преминават през деликатен период и не бих желала медийна намеса, която да рефлектира допълнително върху невинното съзнание на едно малко дете. То вече може да чете и не би искало баба му да бъде представена като зъл приказен герой, окарикатурен на жълта страница, и то от името на майка му. То предпочита да вярва във вълшебни горски феи, еднорози и силата на обичта, прошката и справедливостта.

Това, което вълнува почитателите на госпожа Костова, е нейната творческа дейност, която продължава да е в разцвет и Ви препоръчвам да обърнете внимание на нея и безспорните заслуги на голямата певица Ваня Костова в областта на културата“, е цялото изявление на Стефаниа Цветкова. Тя отрича да е наричала свекърва си „вещица“ и желае това да бъде дебело подчертано от медиите.