От глезените нагоре Ашли Максуел-Лам изглежда като типичен бизнесмен, който ходи на работа до офиса си всеки ден. Изборът на обувки на 30-годишния мъж, обаче, е това, което го отличава от тълпата, съобщава „Дейли Мейл“.
Почти всеки ден докато се приготвя за работа като мениджър в застрахователния бранш той избира да излезе навън обут във високи токчета. „Откачено е. Никой не очаква да види мъж 1,80 метра висок с 15-сантиметрови токчета“, споделя той.
 

Решението да избере обувки, които дори много от жените не биха посмели да носят, той взел преди година, вдъхновен от своя колежка, която му казала, че токчетата я карали да се чувства уверена и силна. „Мислих върху това и отидох в магазин за обувки да пробвам и беше все едно ми светна крушка. Почувствах се уверен, почувствах се неуязвим, почувствах се овластен. Сякаш можех да се заема с всичко и да направя всичко“, обясни Ашли.
 
Досега колекцията му наброява 9 чифта – 4 за работа и 5 за извънработно време.
 
Мениджърът признава, че първоначално се страхувал да обсъди въпроса с шефа си, но бил уверен, че ползите, които модното решение ще му донесе, ще бъдат достатъчни срещу евентуална критика.
 
Ашли описва стила си като „спретнато женствен“ – термин, уникален колко и мъж с токчета.
 Превод и редакция: БЛИЦ