Втората вечер от Sofia Fashion Week Fall/Winter 2018, премина под егидата на Сдружение “Маринела” и представи колекции на млади български дизайнери. 

Звезди от българския хайлайф уважиха събитието и разгледаха с интерес работата на креативните млади творци. Сред ВИП гостите бяха директорът на най-престижната модна агенция в България VISAGE - Жени Калканджиева, PR специалистът -  Ива Екимова, главният редактор на Playboy България - Любен Дилов-син, и бизнесменът,и ценител на женската красота Христо Сираков. Съзвездието от гости продължи с риалити звездата и професионален танцьор - Атанас Месечков, незабравимия коафьор - Боян Сапунджиев - Урсула.


Ани Йотова

Гости на организаторите от Сдружение „Маринела” бяха Н.Пр. г-жа Сри Астари Расджид от Република Индонезия, както и Н. Пр. Ванеса Калверт – посланик на ЮАР у нас, заедно със своята дъщеря.

Елегантността се понесе във въздуха още със стъпването на сцената от водещите на събитието Тео и Боряна.

За доброто настроение на гостите, в началото на вечерта, се погрижи красивата и талантлива Дара Екимова. Тя представи своята нова песен „God is a woman”, която е кавър на два от най-нашумелите хитове през тази година “God is a Woman” на Ариана Гранде и „Чужди усмивки“ на Тото.


Ани Добараджиева

Екслклузивно, лицето на Sofia Fashion Week Fall/Winter 2018 - Ивайла Бакалова откри вечерта с първото дефиле.Една от най-красивите представителки на титлата „Мис България“, демонстрира перфектна фигура в бански костюм от дизайнера Мирослав Ангелов. Марката AMIR представи колекция от бански, сатенени тениски и костюми, фини мрежи с летни мотиви в спортно елегантен стил, които се откроиха със своята екстравагантност.


ART LOOK

Вторият бранд на вечерта Art Look - с колекцията Fashion Melody  бе посветен на лирическите героини от любимите ни български рок парчета от 90-те. Типично в духа им дизайнерката Диляна Матеева въплъти бунт и непреклонност в облеклата, но в същото време достатъчно елегантност и практичност за дамите, които ги носят.


ASTRAEA

Последваха моделите на две млади и талантливи дизайнерки - Калина Стоянова и Ани Йотова. Брандът на Калина Стоянова - KAYA design, представи колекцията си Culture Layers Purity. Ани Йотова с бранда си Ani Yotova направи препратка към “Теорията на хаоса”  чрез красотата на  незавършеността на вътрешния свят на дрехата с колекцията си Attractors.


CUDUA

Поля Маринова насочи вниманието към унисекс модата с марката си CUDUA.

Street life, но не само като вечен любим хит от 80-те, но и като модата на т.нар. “уличен стил” беше представен в колекцията Rust. Моника Маркова открива вдъхновението си в индустриалната градска среда и показва новия хармоничен силует на човека в нея.


Дара

Класика в черно и бяло, с тези две думи VIVO на дизайнера Стефани Тодорова се открои на подиума. Подобно на композициите в класическата музика всеки тоалет от колекцията представляваше отделна партитура, която прелива от едно темпо в друго.
Колекцията “Обу” от Виктория Добрева продължи в същия дух, като представи облекла заимствали от концепцията за вечния кръговрат в природата и света.


HEADKNOT

Веселин Николов с бранда си VS - VESELIN NIKOLOV показа една истински разчупена и нестандартна колекция, но в същото време достойна дори за изтъчени и претенциозни дами.


KAYA

Силните жени бяха на фокус за ASTRAEA fashion в дрехите, създадени от дизайнерката Таня Карагьозова.

Елементи от мъжкия костюм и деконструктивни акценти и аксесоари създават идеалната визия за съвременната забързана дама в колeкцията Rue Noire на Ани Добараджиева.


Моника Маркова

Вечерта завърши с първите по рода си и ексклузивно представени кърпи и аксесоари за глава на новия бранд HeadKnot. “Философията и града”, както се нарича колекцията е предназначена за съвременната жена, която цени времето си и знае как да го използва.


Стефани Тодорова


След вълнуващото ревю, ВИП гостите на събитието бяха поканени да присъстват на “афтър партито” в Street lounge Hotel Marinela, където любезният екип на Playboy България продължи вечерта със спиращо дъха ревю на най-горещите момичета от списанието.


Виктория Добрева


Всички новини и снимки от събитието може да видите на официалната ни фейсбук страница:

https://www.facebook.com/pg/SFW.BG/events/?ref=page_internal


VS