Необходими продукти:

6 свински уши

2 глави лук

2 моркова

100 г целина

4-5 зрънца карамфил, черен пипер на зърна и бахар

2 ч.л. сол

За бешамела:

2 ч.л. брашно

3 ч.л. масло

2 ч.ч. прясно мляко

1 ч.л. дижонска горчица

индийско орехче

Допълнително:

кашкавал за запичане

Начин на приготвяне:

Сложете опърлените и добре измити свински уши в тенджера под налягане, без да слагате капака.

След като заврат сменете водата с чиста.

Добавете към нея нарязаните на едро глави лук, морков и целина. Сложете подправките - карамфил, черен пипер на зърна, бахар и солта.

Сложете капака на тенджерата и ги варете 30 минути под налягане.


Зелеви сармички на фурна - уникална вкусотия

Извадете готовите уши и ги нарежете на ленти.

Пригответе бешамела, като сложите маслото и брашното, бъркайте с уискър бъркалка и добавете прясното мляко. Овкусете с горчицата и индийското орехче. Ако сосът стане на бучки, прецедете през гевгир или пасирайте, за да стане гладък.

Сложете свинските уши в тава и полейте с бешамела.

Настържете 100-150 грама кашкавал и запечете до златисто във фурната.