Александра Тюркмен, голямата дъщеря на Филип Найденов-Фатик, разказа за последния ден от живота на баща си, когото никога няма да може да прежали. Направи го наскоро в "Черешката на тортата" в ефира на Нова тв.

Както е известно Фатик е от известната фамилия Шабан, сирийци, дошли да живеят в България през 60-те години на миналия век. Баща му Исмет Шабан - Големия Фатик е близък с фамилията на диктатора Тодор Живков и Държавна сигурност. В публичното пространство се твърди, че той участва в търговията с оръжия на "Кинтекс" и работи за контраразузнаването. Заради дарени антики на стойност над 200 000 долара Шабан е удостоен с орден "Кирил и Методий - I степен".

След смъртта на Фатик през 1998 г. синът му Фатик наследява целия бизнес на фамилията Тюркмен, която е част от голям кюрдско-сирийски клан. Официално фирмите му се занимават с отглеждане на птици, търговия и хранителна промишленост. Иначе към групировката на фамилията се причисляват дружества за търговия с петролни продукти, охранителна дейност и накротрафик.

Припомняме, че на 19 август 2003 г. маскирани стрелци го засичат на кръстовището на столичните булеварди "България" и "Гоце Делчев", откриват огън с "Калашников" по луксозния му "Мерцедес" и го надупчват с 9 куршума посред бял ден. За убийството са задържани Асен Петров-Шаки, Йосиф Йосифов - Йоско Костинбродския, Борис Арсов - Арчо Стефан, Даниел Георгиев и Ивайло Симеонов. По-късно всички са освободени от ареста, а Шаки и Борчо за застреляни.

Именно последният си ден митичният бос прекарва с дъщеря си Александра и семейството. Ловили риба и жаби на язовир Искър, а по-късно отишли на ресторант, разказа младото момиче. Тогава тя била само на 12 и тази трагедия ще присъства винаги в душата й. Не се разделя със снимката му, а дълго време, щом си спомнела за него, започвала да плаче, добави още красавицата в тв формата.

В чест на баща си Александра приготви любимата му супа топчета, чиято рецепта е на майката на Фатик.