Американският актьор и музикант Джаред Лето се пошегува, че кръвта му се е превърнала в зехтин по време на снимките за филма на Ридли Скот „Домът на Gucci“. Интервюто с Лето е публикувано в списание i-D.

Актьорът, който в лентата е в образа на дизайнера Паоло Гучи  - черната овца на фамилията, отбелязва, че ролята му е нещо като любовно послание към Италия.


„Към средета на снимките за този филм вече шмърках линии от сос арабиата. Кръвта ми се превърна в зехтин. Дълбоко се потопих в ролята. Ако в този момент ми бяха взели биопсия, щяха да открият сирене пармезан“, намига Лето, когото гримът прави напълно неузнаваем в този образ.

Той разказва, че по време на снимките се бил изкачил в някаква „творческа пещера“ и буквално живеел в пространството на филма. По думите му за тази роля хвърлил много труд и направил огромна подготовка.

„Съживяването на Паоло беше като да извадя топка за боулинг от сфинктера си. През цялото време задникът ми се тресеше като пилешки кости на снимачната площадка. Беше много физическо изпълнение. Може би това се дължина кадифето: когато си облечен в него, веднага светваш“, иронично споделя преживяванията си актьорът. Във филма освен него участват още куп големи звезди като Лейди Гага, Адам Драйвър, Салма Хайек, Ал Пачино, Джереми Айрънс.