Една от най-проблемните области в кухнята по време на почистване е премахването на остатъците по филтрите на аспиратора. Дебелият слой мазнина се натрупва върху тях и е почти невъзможно да го отстраните с обикновени перилни и почистващи препарати.
Ние обаче много често забравяме, когато става дума за почистване, старите домашни средства, познати на нашите баби като содата.

Съветваме ви да използвате този метод, който ще ви спести много мъки. Вашият аспиратор ще заблести от чистота!

Как да почистите филтрите на аспиратора си?

Трябват ви: 

  • гореща вода
  • сода

Процедура:

Първо, сложете водата до кипване в голяма тенджера. След това започнете да сипвате в нея по една чаена лъжичка от около половин чаша сода за хляб. След това пуснете в кипящата вода филтрите на аспиратора. Мазнината ще се отдели в рамките на няколко минути.

След това изплакнете филтъра с течаща вода. Ако все още има мръсотия по него, може да се наложи да повторите процедурата.

Ако мазнините са толкова наслоени, че този трик не е в състояние да ги отстрани, пуснете филтрите в гореща вода с амоняк (половин чаша амоняк с 3,5 литра вода). Но не забравяйте да отворите прозорците си у дома и да покриете с нещо носа си.

Идеално чистият капак не е мит! Знаейки този лесен, но много ефективен метод за почистване, ще ви трябва много по-малко време за миене в кухнята, отколкото обикновено отделяте, съветват от zajenata.bg!