Общо 12 вокални бойци в армиите на 4 треньора ще се борят за наградата от 50 000 лв, но само 8 от тях ще се продължат към полуфиналите – така изглежда в цифри първият голям концерт в сезон 6 на „Гласът на България“, който стартира.

От тук нататък Камелия, Графа, Иван Лечев и Михаела Филева ще бъдат само коментатори на случващото се на сцената, а съдбата на участниците ще зависи изцяло от зрителския вот.

След края на всяко изпълнение феновете могат да подкрепят своя фаворит като изпишат името му на латиница и го изпратят на номер 16 700. Максималният брой на изпратените съобщения от един номер  е 20.

С активността си пред малкия екран зрителите ще подпомогнат още една сцена за развитие на творци у нас. Събраните средства от sms гласуването ще бъдат дарени  за възстановяването на опожарените помещения на Националния студентски дом, от където кариерата си са стартирали артисти като Стефан Вълдобрев и титаните на родния прогресив рок ФСБ.

Самотна майка, стругар и македоно-албанка с швейцарски паспорт ще се борят за честта на Графа на четвъртфиналите. За Галина Красимирова  „Гласът на България“ е антидепресант след серия от откази да бъде наета като певица заради външния й вид.

Атанас Кателиев лавира между уроците по роботика и струга в работилницата на баща си, преди кастингите на тъмно да го откъснат от пиано бара в родната Варна.

Ивана Муцкова е лауреат от редица певчески конкурси и притежава невероятната спососбност да рисува картини с гласа си на различни езици.

Иван Лечев ще се опита да задържи короната на победител с колегата си от клубната сцена Николай Воденичаров-Никеца, соул дивата с кариера в Дубай Ива Георгиева и Симона Симеонова от Плевен. Тя е вдъхновяващ пример за смисъла на втория шанс, тъй като на кастинга миналата година не е получила нито един обърнат стол. 

Михаела Филева ще играе за победа с лиричния трубадур от Ирландия Христиан Ненов, 15-годишната Надежда Александрова и Вениамин Димитров – момчето с водопад от сълзи в гласа и личната си история. Вениамин губи цялото семейство от страна на майка си само за година, срива се психически и музиката се оказва основния му лек срещу паник атаките.

Камелия протяга ръка към титлата „Гласът на България“ с Мария Величкова – бялата соул фурия с черен глас, българският Ник Кейв Тино Хаджиев и Тодор Симеонов.  Таксиджията от Сандански е сред фаворитите на публиката заради скромността си и факта, че преди шоуто е пял само на клиенти в колата си.