Офанзива срещу Георги Милчев-Годжи са започнали данъчните. Според НАП легендарният китарист на Слави е имал задължения към държавата, пише Хот Арена.

Под запор е поставена най-новата фирма на Годжи „Арта Инфлуенс“. В нея той е съдружник с годеницата си Надежда Дончева. 

Според документите фирмата се занимава с продуциране, менажиране на артист-изпълнители, аудиовизуални продукти и шоу-програми и осигуряване на реализацията им на пазара.

Според запознати Годжи планирал сериозно да развие продуцентска дейност, подобно на шефа си Слави Трифонов, опирайки се натрупания до момента опит.

Опитите му скоропостижно са попарени от НАП. Служителят на данъчните във Враца Кирил Карамелски стартира изпълнително дело срещу Милчев през юни. Законовите и подзаконовите процедури завършват преди дни, а в резултат продуцентската компания на Годжи е затворена за неплатени данъци.

Под възбрана доскоро бе и  огромният апартамент на Годжи в баровски столичен квартал и дори родната му къща в Криводол. Според съобщения срещу изпълнителят вървят две различни процедури от страна на НАП. По първата данъчните търсят 77 646 лв. главница и натрупани лихви 31674 лв.

Процедура има и от друг представител на държавата. Тя се води заедно с колекторска фирма. Там общо дължимата сума с лихви и разходи за съдия изпълнител е над 270 хиляди лв.

Отделно към бизнеса и имуществото на Годжи претенции има и известна банка по необслужвани редовно от него кредити, чиято стойност е стотици хиляди левове, стана ясно от фирмените документи.