Точкуването на конкурса става за 3 места. Първо място дава 10 точки, второ - 6 точки, а трето - 3 точки. При Тамара няколко членове на журито са я сложили на първо място. Това заяви в ефира на Нова тв организаторът на конкурса "Мис България Ирина Папазова.
"Имаше пет момичета с няколко първи места. Момичето от Пловдив имаше най-много първи места, но имаше по-малко втори и трети места, отколкото победителката", разкри Папазова.

"Проблемът е, че се размиха гласовете между пет момичета. Конкурс е, първите три за мен са първи, тъй като ще могат да се покажат и да представят България", обобщи още организаторът на Мис България 2017.

В ефира се включиха двама членове от журито, които пък заявиха, че не са поставили на първо място Тамара. Това са Мария Бонева и Иво Танев.

"За мен Тамара беше на второ място", обяви тя.

След това Иво Танев, който е и домакин на събитието, заяви: 

"Тази година, която и да беше спечелила, хората нямаше да бъдат доволни. Нямаше ярко изявено момиче, нямаше я царицата. Ирина е изключителен организатор, момичетата също бяха страшно възпитани. Защо е тази истерия?, попита Танев.

И продължи:

"Аз Тамара лично не съм я включил в тройката си, така съм преценил, моята подредба е друга, но е изумително защо сме такива хора. Никакъв натиск не е имало, абсолютно свободна воля!", заключи той.