Слънчевият календар започва всяка година на 21 март с изгрева на Слънцето, в деня на пролетното равноденствие. Всека слънчева година има по 12 месеца по 30 слънчеви дни, които винаги се падат на една и съща дата. Това заяви астроложката Ивелина Пенчева.

Последните 5-6 дни, които лежат между старата и новата слънчева година (в зависимост от това дали е високосна или не годината) от 15-16 март до 20 март, принадлежат към тринадесетия слънчев месец и се смятат за дни на ”скръбта и плача”. Днес започва 13-я слънчев месец и ще има пет слънчеви дни - промеждутъчни (за изравняване) преди да започне новата слънчева година. 

Тези зодии са толкова цинични и мнителни, че не вярват и на себе си

1 слънчев ден – Денят е свързан с Твореца на нашия свят, с творчеството, радостта, тържествеността, с усещането за личната ни мисия. Покровителства всички, които са стигнали до духовните учения и религията – тези хора са под защита. – планетата Юпитер

Тотем на деня е Грифона – полу-орел, полу-лъв, символ на гигантският творчески дар, защитник на мирозданието.

Добре е да правите планове за предстоящият слънчев месец. Проявете творчество и инициатива, бъдете щедри. Утрото и деня човек трябва да посвети на активна работа –това се счита за делово време, когато трябва да се поемат повече отговорности, а вечерта – на веселие и отдих. Благоприятен е деня само за тези, които постигат всичко сами в живота си, както и за тези, които водят хората - учители, лидери, началници. Тези, които действат сами, ще получат неочаквана помощ.

Коя планета влияе на живота ви според датата ви на раждане и какво означава това

Всички дела ще се перспективни, ако сериозно сте се захванали с тях. Към инициативите трябва да се подхожда също сериозно, а не като към развлечения. Ако имате някакви съмнения, то по-добре не се захващайте с нищо. Всички прибързани, необмислени планове се рушат. Може да подпишете брак, но ако е с любимия човек. Добре е за рязане на нокти и постригване. В светлата част на денонощието се постарайте по-малко да имате съприкосновение с водата. След залез слънце може да се къпете.

В никакъв случай не се поддавайте на унинието и депресията. Никакви авантюри - за авантюристите денят не е добър. Не прекарвайте деня в уединение, отделени от другите хора.

Диета- Препоръчва се да се опече хляб, да го ядете сами и да нагостите гости. Може да се пие вино.

Най-големите страхове на различните зодии са разкрити!

Облекло – Добре е да се облечете в нови дрехи. Подбирайте светли и ярки тонове. Препоръчва се повече блясък. Избягвайте мрачните и тъмни цветове, както и носенето на гранат.

Знамения – Хубаво е в този ден да видите огън – това е знак за благи начинания.

Хубаво е още от сутринта да чуете песента на птиците.

Да намерите блестящи предмети в този ден – знак за благополучие.

Жените от тези 4 зодии никога няма да дадат втори шанс на бившия си

Да разлеете някаква течност – знак за бедност или спорове с близките.

Сънища – Добре е да имате ярки сънища. Празненства – знак за богатство и помощ. Огън – знак за „изгаряне” на всички врагове. Да бъдете гладни ли кошмари – знак за бедност и страдания.

Числа на деня – 21, 72