На 10 срещу 11 февруари предстои Пълнолуние в 02:34 часа едновременно с това има лунно затъмнение в 02:45 часа, което попада на оста Луна в знак Лъв в градуса на екзалтация на Плутон (22 градуса) и Слънце във Водолей в градуса на падение на Плутон (22 градуса). Това може да прояви могъщата енергия на Плутон неконтролируемо и може да доведе до бунтове и катастрофи. 
Ако отчетем Тау квадрата на Черната Луна с Лунните възли, негативните енергии ще бъдат силни. Експлозията в атомната централа във Франция е резултат на затъмнението, което влияе преждевременно и след датата си. Без необходимост да не се посещават многолюдни места като митинги, стадиони, пътуване с метро. 

След затъмнението могат да се появят стихийни лидери, владеещи технология за масова хипноза над населението. Една такава личност може да завладее вниманието на огромна аудитория и да започне да влияе негативно (като Кашпировски например) върху нея. Повече на въздействието на лунното затъмнение ще бъдат подложени жените и хора, които имат в хороскопа си слаба Луна, когато тя се намира в неподходящи знаци, домове и сключва лоши аспекти с другите планети. 

Лунното затъмнение ще окаже влияние и върху деца до 4 г. възраст, както и мъже, при които преобладава в тънкото им тяло повече женска енергия. Старайте се да не спите на лунна светлина по време на пълна Луна. Не е най-доброто време за извънградски разходки, особено за лесно възбудимите и неуравновесени хора. Психическата дейност се изостря, затова творческите хора (художници, поети) получават прилив на вдъхновение, а криминалните натури - допълнителен стимул към престъпни замисли. В този период не вземайте сериозни решения. 

Поухажвайте лицето и тялото си. Вземете успокоителна вана, направете маска за разширени пори. Не се препоръчва да се махат мазоли и враснали нокти - има голяма вероятност от травмиране и опасност от кръвотечение. От 07:53ч до 15:53ч Луната ще се движи на празен ход и преминава в знак Дева. 

До 18:33ч важи влиянието на 15 лунен ден (виж предния ден). 

16-ти лунен ден (от 18:33ч до 19:38ч на 12.02.) Ден на хармония и равновесие между физическите и тънките тела. При всякакви ситуации е необходимо да се съблюдава спокойствие и уравновесеност. Старайте се да не проявявате недоволство. Крещенето и негативните емоции ще се отразят зле върху здравето. Да не се гладува, но и да се преяжда не е добре. Не трябва да се проявява активност, но и със скръстени ръце не бива да се стои. Във всичко е необходимо да се спазва златната среда. 

Общата задача през днешния ден е да се поддържа справедливост в проявения мир. В християнската традиция този лунен ден се свързва с поклонението на влъхвите. Не бива да осъждаме никой. 

В любовта следва да се проявява скромност в чувствата. Добре е за уединение. Лунното денонощие е благоприятно. Усилва се аурата при болшинството от хората, затова духовните и творческите хора могат да проявят своите способности на най-високо равнище. Време за стоене у дома. 

Най-спокойният период в семейните отношения. Всички чувстват енергиен спад. Никой няма вече сили за спорове и скандали. След напрежението, най-накрая се появява възможност за спокоен отдих. Избягвайте да гледате филми със сцени на насилие, които могат да ви накарат да изпитате раздразнение и трудно ще се справите с него. Обърнете внимание на децата. 

Секс – Напълно се въздържайте от полови контакти. Това е ден за отдих във всякакъв смисъл. Най-добре е да си направите един на друг хубав, разпускащ масаж с ароматични масла. Много нежелателни са случайните интимни връзки и колкото и да ви съблазняват, колкото и да се изкушавате, просто не се поддавайте. Всички подобни срещи завършват с някакви неприятности предимно със здравето. Въобще всякакви интимни авантюри са неприемливи в този период.