Храненето и днес трябва да е умерено, не преяждайте. 

За тези, които спазват постите - Великденският пост започна от 2 март и продължава до 19 април. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им, пише tribune.bg.

Как правилно да пием вода, за да отслабнем

Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Строгият пост не се препоръчва на болни, на малки деца, на възрастни хора, на бременни жени и кърмачки.

За тези, които не спазват пости - Хранене по лунен календар.

Храненето и днес трябва да е умерено, не преяждайте. Благоприятно се отразява постенето.

Край на мистерията: Ето защо някои хора се състаряват по-бързо

Трябва да се избягват бобовите продукти и такива, които имат фалическа символика – моркови, краставици, салами. Препоръчително е да изключите месната храна (особено домашни птици) и гъбите. 

Може да се яде риба, приготвена по всякакъв начин, зеленчуци, плодове, зърнени храни, яйца и млечни продукти. 

В този ден не трябва да се говори на висок тон, особено по време на ядене. Храната трябва да се приема в спокойна обстановка, със спокойни мисли.  Благоприятно е да се приема храна в семеен кръг или приятелска среда. Полезно е да си пие малко червено сухо вино.

Как солта премахва бръчките само за 5 дни

Днешното предложение:

ШАРАН, ЗАДУШЕН С ЛУК И ДОМАТИ

Продукти: 1 шаран около 1 1/2 кг, 3 глави лук, 3 с.л. зехтин, 3-4 домата, 2 с.л. пресен девесил, 1 чаша бяло вино, 750 г картофи, магданоз, сол.

Приготвяне: Нарежете лука на филийки и задушете със зехтина и малко вода. Прибавете ситно нарязаните домати и девесила. Посолете  и налейте виното и малко вода.

Когато заври, добавете нарязания на порции шаран. Захлупете и гответе на тих огън около 30 минути.

Поръсете ястието със ситно нарязан магданоз и сервирайте с пържени или варени картофи.