Носителката на титлата “Мис Северозападна България 2015” и топ модел на "X Model Group" - Инес Петрова, извоюва второто място на световния конкурс "Фотомодел на Вселената 2018", съобщи мениджърът Ивайло Йосифов, цитиран от "Конкурент".

България се класира в челната тройка на конкурса, в конкуренция с модели от над 50 държави.

Събитието се проведе в 5 звездния “Amara Sealight elite Hotel” в турския курорт Кушадасъ. Подготовката за грандиозния финал започна още средата на септември.

След оспорвани 4-ри кръга /по национален костюм, бански, коктейлни рокли и официални тоалети/ нашето момиче заслужено бе избрана за един от новите топ фотомодели на вселената. Роклята, с която берковчанката Инес се представи на финала, е дело на дизайнера Стоян Радичев, тя получи и специалната награда, за най-красива официална рокля.

Конкурсът е собственост на арменеца Ашот Качатриян и по традиция всяка година се провежда в Турция под патронажа на една от най - известните туристически агенции "Jolly Tour".

Това не е първият световен форум за красота, на който Инес Петрова представя България. В биографията си, тя има множество титли от национална и световна величина и е представяла България на още 3 световни конкурса, но определено това е най-голямата победа за нея до този момент.