Няма съмнение, че наличието на мухъл и плесен може да бъде опасно за здравето ни. В действителност е доказано, че предизвиква астма и алергии. Най-общо казано, превенцията е най-добрият начин за ликвидиране на проблема.
За съжаление, много от търговските продукти в магазините, създадени, за да решат проблема, може да предизвикат същите проблеми, които възнамеряват да премахнат.

Така че въпросът е ... какво можем да направим за това без използването на вредни химикали? 

Ето няколко неща, които трябва да направите, за да ликвидирате проблема:

1. Влагата е причина номер едно за мухъл. Изсушаването на влажните зони в дома ви ще помогне за предотвратяване на появата на мухъл. Може да се поръси царевично нишесте над мястото, тъй като това ще помогне да абсорбира излишната влага.

2. Създаване на добра циркулация на въздуха. Най-добрият начин да направите това е да проветрявате често в целия дом.

3. Нека слънцето да грее. Нека естествената светлина на слънцето в дома ви е колкото е възможно повече.

Природни Рецепти за премахването на мухъл:

•Маслото от чаено дърво е един от най-добрите начини. За да приготвите този спрей, просто смесете 1 чаена лъжичка масло от чаено дърво в 1 чаша вода. Сипете сместа в спрей бутилка, разклаща се добре и се пръска директно върху областите с мухъл. Не изплаквайте.

•Оцет. Напръскайте обилно количество бял оцет върху проблемните области. В банята, аз държа спрей бутилка, пълна с оцет, за да пръскам върху ваната и плочките след всяко къпане. Действа като превенция!

•Водороден прекис /кислородна вода/. Смесете 1 част 3% водороден прекис и 2 части вода. Напръскайте директно върху мухъла и оставете да изсъхне.