Не е голяма травма баща ти да е Любен Дилов-син, зависи от настроението. Това признаха трите деца на българския писател, които гостуваха заедно в баща си в "Комбина" по Нова телевизия.
Запитан дали не им е било изключително трудно с три деца по онова време, Дилов-син отвърна: "Беше много забавно, защото нищо нямаше по магазините. С едно дете не ти даваха да се предредиш на опашките, но с две вече беше различно - имаш връзки".

"Имаме три деца - то стана и беше грехота да не му позволим да се случи. Никак не беше леко. Моята заслуга е много малка, майка им е героят – тя си жертва кариерата, за да ги изгледа. Беше журналистка", добави той.

Синовете му близнаци разкриха, че са научили от баща си това, че не трябва да се отказват никога и да търсят втора опция, а от майка си - да бъдат всеотдайни, тъй като тя самата е такава.

"Аз от баща ни научих, че животът е такъв - днес имаш, а утре нямаш. Никога не знаеш къде ще се озовеш. От мама се научих на постоянство и всеотдайност", каза неговата дъщеря.

Самият Любен Дилов-син призна, че е голям противник на оплакването. "Някой да ми каже, че на младите не им е лесно – ами на младите по времето на Симеон Велики например било ли им е лесно?! Човек трябва да знае, че винаги може да е по-зле", добави писателят.