От една година Мария Игнатова е разделена с комика Димитър Рачков, но синът й Виктор продължава да живее в семейството на бившия й съпруг Петко Димитров, пише "Уикенд".

Само до преди 5 години бизнесменът бе мечтата на всяка родна златотърсачка, а днес е баща за пример. Той не само всеотдайно се грижел за двамата си сина от танцьорката Яна, но и за най-голямото си дете Виктор, което е плод на любовта му с Господарката на ефира. Заради многобройните ангажименти на Мария в телевизията, грижите за сина им поел Петко. Истината, че именно той отглежда малкия Виктор лъсна по време на  гостуването на предаването „Мармалад” по bTV в къщата на Петко и съпругата му Яна. 

„Щастлив съм, че намерих Яна и създадохме семейство. Имах някаква слава преди време и се оказа, че проблемът не е бил в мен, а в другите хора, с които съм бил. Имаме трима сина. Много ми се иска да имаме и едно момиче. Янчето категорично казва не”, призна мераците си за щерка Петко.  

Бившата танцьорка едва смогвала с грижите по трите момчета на различна възраст на 1, 3 и 10 години. „Не мога да се оправям психически. Четвъртото сигурно пак ще е момче”, сподели Яна. Преди да заченат втория си син Ян, който се роди през октомври 2016 г., те се консултирали със специалист какво да направят, за да имат момиче.

Той направил изчисления кога точно трябва да заченат бебето и изготвил хранителен режим на Яна. Уви, усилията им да спазват дати и графици не се увенчали с успех. Докато Петко участваше в кулинарното предаване „Черешката на тортата” бившият мъж на Мария Игнатова призна, че не кани гости вкъщи, защото децата му са доста палави.

Още, когато преди няколко години заживя в комика Митко Рачков в апартамента му в затворен баровски комплекс в Панчарево, Мария откровено призна, че всяка вечер отивала да приспи сина си в апартамента й, купен от Петко след развода им, където живеела майка й, а след това се връщала в дома на актьора.

Виктор живеел предимно в къщата на баща си от около 5 години, тъй като Мария била прекалено ангажирана с телевизионните си изяви. Още преди да стане майка, Яна се грижела за хлапето всеотдайно. Точно отношението й към наследника на Димитров му подействало като стимул, преди да се реши да й предложи брак. Петко се впечатлил, че Яна има подход към децата. Самият той е признавал, че Виктор и Яна се сдушили още на петата минута, след като ги запознал.

„Малкият бързо свикна с нея. Постоянно ме пита за Яна, когато не сме заедно. Много се радвам, че си допаднаха и синът ми не страдаше от избора ми да сключа брак с нея”, споделял е Петко. Виктор дори бил шафер на сватбата на татко си с втората му жена. Когато преди 3 г. Петко каза „да” на Яна, а тя му роди още две момчета, положението не се променило много. Малкият Виктор имал собствена стая в дома им и постоянно оставал да нощува при мащехата си и татко си. Те обаче не правели разлика между него и двете си общи деца, затова Мария Игнатова била напълно спокойна, че им е поверила грижите за сина си. Яна дори се сближила с бившата жена на съпруга си и не изпитвали никаква ревност една към друга.

Неотдавна Игнатова направи разтърсващо признание, свързано с появата на бял свят на Виктор. Цели 20 дни след раждането му, което било кошмарно за нея, тя не можела да види бебето. Мария родила Виктор в рисковия осми месец от бременността си, а след това се разболяла сериозно и трябвало да пие антибиотици и други лекарства с шепи. Двамата лежали в различни болници и Петко непрекъснато сновял между тях. След като се възстановила от раждането изпаднала в тежка след родилна депресия, която довела до краха на брака й с Петко.

Мария настоявала той да зареже бизнеса си с нощни заведения и да се преориентира към нещо друго.