От балдахина, съставен от стотици цветя, до огромната четириетажна торта - няма разход, който да е спестен, когато се жени синът на арменски милиардер. Карен Карапетян и неговата булка - звездата на социалните медии Лилит, си размениха брачни обети през уикенда в Арменската апостолическа църква в Москва, преди да отпразнуват своя съюз с 200 гости в банкетната зала "Сафиса" - едно от най-престижните места в руската столица.

Гостите се разхождаха под таван, покрит със стотици червени цветя, преди да се изправят пред фотографска стена с големи инициали "К" и "Л" в чест на булката и младоженеца.
 

Екип от видеоператори и фотографи също е на разположение, за да заснеме всеки момент от празненствата, посочва Daily Mail.

Карен е най-малкият син на 52-годишния магнат Самвел Карапетян, смятан за най-богатия арменец в света, чието състояние от 4.6 млрд. щатски долара го поставя на 32-о място в списъка на руските милиардери, съставян от Forbes.

Самвел, който живее в Москва, но идва от Армения, притежава компанията за недвижими имоти Ташир Груп, в чието портфолио има 33 търговски имота, 4 комплекса с офиси и 8 хотела в Русия.


Междувременно звездата на социалните медии Лилил може да се похвали с повече от 11 000 последователи в Instagram, където споделя фотографии, демонстриращи нейния стил на живот.

Не е известно кога двойката се е срещнала, но първата им публична поява е на сватбата на по-големия брат на Карен – Саргис, през юни миналата година.
 

Смята се, че Самвел Карапетян е похарчил 2 млн. долара за церемонията, на която най-големият му син се венча за грузинката Саломе Кинтурашвили на същото място в Москва миналата година.
 

На сватбата на най-малкия му син присъства елитът на Русия, включително и членове на вътрешния кръг на президента Владимир Путин.

Гостите забавляваха Ерос Рамацоти, Алла Пугачова и Вера Брежнева.