Талантливата певица Клавдия бе специален гост на концерта в памет на Тоше Проевски в Скопие, Македония. Няколко големи звезди изпяха вечните му хитове на благотворителен концерт. Тя е известна в публичното пространство още от участието си в „Стар Академи“, както и като танцьорка в редица фолкклипове и концерти. След това направи кариера със свои солови парчета. Пред наш репортер Клавдия разкри душата си след успеха на концерта, както и за лични неща, които до този момент е пазила в дълбока тайна.

- Клавдия, наскоро представи България на паметен концерт за Тоше Проески в Скопие. Как се стигна до поканата и как мина изявата ти там?
- Да. Беше страхотно изживяване. За мен бе чест и голяма отговорност да представя България на този паметен концерт. Благодаря за доверието на моите продуценти от L2 Music. Тази сцена беше най-голямата награда, която съм получавала в последно време. Емоциите, които ми даде многохилядната публика, която пя заедно с мен, ме заредиха и в момента се чувствам готова за нови предизвикателства.

- Виждала ли си някога Тоше на живо? Какво си спомняш от неговото творчество, той ли е любимият ти изпълнител?
- За мен Тоше Проески винаги е бил емблема от музикалната сцена на Балканите. Още в началото на кариерата му забелязах неговите песни. Честно казано всяка една от тях ме вдъхновява, особено тези с любовната тематика. Любимата ми негова песен е „Боже, чувај ја од зло“. Именно нея изпях на грандиозния концерт в Скопие.

Съжалявам, че той загина в тази трагична катастрофа, сигурна съм, че в момента щеше да е още по-голяма звезда. Важното е, че той живее в сърцата на всички свои почитатели не само в Македония, а навсякъде по света.

Аз нямах честта да го познавам лично, но това, което се говори за него, е, че е бил изключителен и като човек. Впечатлих се, като разбрах, че Тоше Проески е създал химна на УНИЦЕФ - „За овој свет“ (This World). Песента е толкова магична… Той е уникален човек за мен, докосващ всички с гласа си. Тоше може да бъде пример за всеки един от нас. Заради добрините, които прави и редицата благотворителни концерти, които организира в Македония и Европа, той получава наградата „Майка Тереза“. Благодарна съм, че пея неговото творчество още от тийнейджърка и за това, че имах възможността да изпея негова песен пред неговата публика.

Цялото интервю с Клавдия четете на show.blitz.bg