Хрипсиме Хачатрян спечели короната на престижния конкурс „Мис Армения България 2017“, който се проведе в известен пловдивски клуб миналата събота.

20-годишната благоевградчанка се представи блестящо в надпреварата и пребори останалите 10 претендентки. Родената в България арменка преподава танци на деца, заедно със своята по-голяма сестра. Освен парична награда от 1000 лв., участие в много фотосесии и събития, тя спечели  и роля в първия сериал, продуциран от пловдивска компания -  „Лъжливи рими“. Очаква се снимките за сериала да започнат в края на годината.
 


На второ място в конкурса се класира 18-годишната Дженифър Коюниан от София, а третото остана за Елиза Дермесробян, която е на 23 години, също от столицата.
 


 Конкурсът се организира от Съюза на арменците в Европа - клон България и цели популяризирането на арменската култура в страната. Водещ на звездното събитие бе Драгомир Симеонов, който въведе гостите в историята и каузата на конкурса. Участничките трябваше да впечатлят взискателното жури, сред което бяха легендарният гимнастик Йордан Йовчев и актрисата Радина Думанян. 
 


За целта представителките на арменската общност дефилираха в три кръга - с ежедневните облекла на "Вон Голденбург Колекшън", с официалните тоалети на топ дизайнера Стоян Радичев, а в  най-зрелищния - бяха облечени в арменски народни носии и изпълняваха арменски танц. Освен на красотата на участничките гостите се насладиха и на изпълненията на арменския състав „Иереван“ и на младия изпълнител Бонимир Бонев. 

По време на конкурса се състоя и търг на вещи, предоставени от известни личности в България. Присъстващите разпалено наддаваха за юбилейната топка и биографична книга на Христо Стоичков, маратонки, с които Камен Донев е изиграл повече от 250 представления, ръкавици на Кубрат и Тервел Пулеви и трико на олимпийския шампион Армен Назарян. Всички средства, събрани от търга, ще бъдат дарени на семейства с репродуктивни проблеми.