Пилешките дробчета са от онези бързи ястия, които всяка работеща домакиня трябва да умее да готви. Ето и тази рецепта от bonapeti.bg ще ни научи как да ги приготвим.

Необходими продукти:

500 гр. пилешки дробчета (почистени)
30 гр. краве масло
20 гр. корен джинджифил
100 мл сос „Пири пири“
1 скилидка чесън
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
селски хляб и пресен магданоз за сервиране

Начин на приготвяне:

Чесънът и джинджифилът се обелват и се наситняват.

Пилешките дробчета се разполовяват и се запържват, до златисто, в зехтина и маслото.

Добавят се чесънът и джинджифилът, и се разбърква.

Наливат се лютият сос „Пири пири“ и малко вода.

Ястието се овкусява със сол и черен пипер, разбърква се и се готви още 1–2 минути.

Поднася се с нарязан наситно магданоз и парчета хляб.