Ексцентрични, а понякога и безумни тенденции заливат обществото, а често първоизточникът са социалните мрежи. Сестрата на Ким Кардашиан Кайли Дженър обезобразява фенките си с нова мода. Почитателките й си правят слефита с устни като нейните. Хиляди млади хора, увлечени от модата да имат джуки като Дженър, си правят селфита с безобразно големи устни, пише "Телеграф". 

Запитана дали си е правила някакви операции, Кайли разкрива, че няма корекции, а просто всеки ден засмуква въздух от чаша в продължение на пет минути. И така се е сдобила със съвършените устни. Тийнейджърите в Туитър буквално обезумяха и си организираха #KylieJennerChallenge, за да постигнат същия резултат.

Image result for ДЖУКИ С ЧАША

Image result for ДЖУКИ С ЧАША

Цялата процедура обаче е много болезнена, придружена от подуване на устните, а дори и кървави рани. Някои, подложили се на "разкрасяването", успели сериозно да се наранят, следвайки съвета на Кайли да всмукват въздух от чаша. 

Image result for ДЖУКИ С ЧАША

При мъжете пък последният тренд, който се появи в Инстаграм, е да си посипват брадите с брокат. Разноцветна, предизвикателна, лъскава украса като на коледна елха е хит при всеки представител на силния пол,фен на гъстото лицево окосмяване.

Тенденцията е започнала с двойка мъже в социалните мрежи, известни като "брадати гейове".Двамата често публикуват снимки на дългите си бради, покрити с какво ли не - от цветя до коледни лампички. Една от най-популярните им снимки обаче е тази, на която брадите и косите им са покрити с блясък.

100 слоя грим е друга нова тенденция, която отново акцентира на прекаленото. В началото беше маникюрът. 100 слоя всякакви лакове за нокти се натрупваха върху нокътната плочка, докато буквално не се оформи гърбица. 100 слоя фон дьо тен и спирала - 5 загубени часа. 

Последната мода в САЩ са рунтави подмишници, боядисани в какви ли не цветове - розово, тюркоазено, оранжево. Тенденцията беше лансирана от 17-годишната Дестини Морено. Фен на новата тенденция е и скандалната Майли Сайръс. 

Тази година се роди и доста шокираща тенденция в маникюра. Косматите нокти се появиха по време на Седмицата на модата в Ню Йорк.