Истинската любов се намира трудно. Но когато я намерим, животът ни става по-хубав. Или поне така се надяваме.

Истината е, че можеш да си мислиш, че си в облаците или наистина да си, но на другия ден да паднеш много лошо от тях.

За съжаление може да се окаже, че някого, когото обичаме много и имаме дълга връзка с него, просто един ден да ни предаде. А най-неприятно е, когато си се оженил за този човек или си на път да го направиш.

Как да разберем обаче, че човекът, с когото сме си казали "да" или ни предстои да си кажем, е правилният за нас?

Ето какво казват психолозите. 

1. Четете си мислите

Психологическо проучване доказва, че любовта помага на нервната система. А след като прекарате достатъчно време заедно, започвате взаимно да разбирате чувствата си, мислите си и реакциите си. И го правите, дори като не си говорите.

Шокиращо изследване за интимните връзки и брака шокира целия свят 

2. Имате една и съща нагласа към бъдещето си

Когато сте във връзка, рано или късно започвате да мислите като двойка. Освен това започвате да мислите и за бъдещето. Ваканции, покупка на дом, деца? Колкото и да цените свободата си, тези неща няма как да ги подминете и трябва да си дадете сметка дали сте на една и съща вълна и при тях.

3. Знаете, че си струва

Обвързването и чувството на това да си във връзка е съществено важно за здравината на тази връзка и нейната перспективност. Правите компромиси и знаете, че си струва. Проучване на психолози от университета в Кобе, Япония, твърдят, че без жертви, една връзка няма как да трае дълго. Разбира се, това не означава да се откажете от своята идентичност, а просто малки жертви в името на щастието на другия.

4. Чувствате се странно без другия

Важно е да сте независими един от друг и да имате своята лична свобода във връзката. Но хората, които наистина държат един на друг и са в пълния смисъл на думата "партньори", се чувстват странно и самотно, когато другият отиде в командировка, при роднини или се наложи по-дълго време да отсъства.

Баба ми ми разкри най-голямата тайна на мъдрата жена, спасила стотици бракове

5. Превръщате се в "ние"

Пред приятели вече говорите за себе си като "ние". Това е нещо повече от връзка, това е отбор, вие сте истински партньори.

Източник: "Дарик"