Градушка стана причина вчера да се образува задръстване на автомагистрала "Хемус" пред тунела "Витиня". Ледените късове принудиха много от шофьорите да се подслонят в тунелната тръба. Това стана причина и да се образуват километрични колони, които след дъжда бързо се стопиха. Трафикът привечер беше по-интензивен на всички входове на София.

Две ленти за влизащите в София ще бъдат обособени на път I-1 (Е-79) днес от 10.00 до 20.00 ч. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Мярката цели да се улесни трафика през Владая и да се повиши пътната безопасност в последния почивен ден за Великден, пише "Монитор"
 
От пътната агенция уточняват, че временната организация ще е от км 278+910 до 282+038 и от пътен възел „Даскалово” до кръстовище „Драгичево” от км 285+660 (кръстовището за Рударци) до км 286+847 (бензиностанция „Петрол”).

Алтернативният маршрут на първокласния път през Владая е магистрала „Люлин”.
 
Вчера колона от автомобили с дължина от около 10 км се образува на магистрала „Хемус” в района на тунел „Витиня” в посока София.
 
От 14.00 до 20.00 ч. днес ще бъде ограничено движението на камионите над 12 тона по магистралите и най-натоварените пътища. Ограничението е с цел да се повиши безопасността, увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата и спокойно пътуване на шофьорите в края на четирите почивни дни.
 
Към шофьорите се отправя призив да карат внимателно и със съобразена скорост, както и да не предприемат резки маневри. От пътната агенция съветват още да се спазват ограниченията, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция”, която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.
 
Актуална информация за пътната обстановка може да се получи от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ - www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.