Лондон е един наистина уникален град, в който миналото и модерното настояще чудесно съжителстват заедно.

Освен това природата има много важно място в него

Излизаш от модерния офис и след 10 крачки си в някой от многото паркове на Лондон.

Сядаш на тревата, докато ядеш своя обеден сандвич. Радваш се на слънцето. Гледаш зелената трева и след това отново се връщаш в офиса. Цели семейства правят пикник на тревата в парка. Други карат колело или ролери. Катерици подскачат по дърветата и се катерят по хората.

Гъски и лебеди плуват на воля в езерата в парковете на Лондон. Такава гледка не е рядкост в английската столица. В Лондон никога човек не може да скучае, а когато няма излишни пари за харчене, може с часове да обикаля из някой от многото огромни и известни лондонски паркове.

Хайд парк

Приказно място, в което човек се чувства великолепно. Площта от 40 хектара осигурява възможност човек да се скрие някъде между вековните дървета, за да се зареди със сила от природата. В единия край на Хайд парк (Hyde Park) се намира внушителният монумент на принц Албърт, точно срещу не по-малко внушителната сграда на Роял Албърт Хол (Royal Albert Hall). В средата на Хайд парк се намира езерото Серпантин, Diana Walk и корабът на Питър Пан – неподозирано забавление за децата.

Кенсингтън Гардънс

Двата парка в Лондон граничат един с друг. Ако решите да навлезете в Kensington Gardens около двореца Кенсингтън, ще попаднете на Sunken Gardens пред двореца и ще разгледате уникални цветя. От другата страна в Кенсингтън Гардънс има езеро и много лебеди, пред монумента на кралица Виктория. Ако излезете извън обсега на двореца, ще се радвате на прекрасната зеленина и огромни кленови дървета.

Риджънтс Парк

Докато дворецът Кенсингтън е бил резиденция на кралица Виктория, то Бъкингамският дворец е резиденция на кралица Елизабет. Зад сградите на Бъкингамския дворец има огромен парк, но той не се посещава от туристи и лондончани, с изключение на някои важни поводи като рождения ден на принц Филип тази година.

Встрани от Бъкингамския дворец се намира Риджънтс парк (Regent’s Park). И той е прекрасен с неговите дървета, цветя, фонтани.

Грийнуич Парк

Грийнуич също е емблематично място в Лондон (Greenwich Park). Една разходка с лодка по Темза. Посещение на Меритайм мюзиъм и картинната галерия.

Навлизане навътре в парка, изкачване нагоре към меридиана и Кралската обсерватория. Когато човек застане горе на върха, той се наслаждава на една великолепна гледка към Темза и към Лондон.

източник: аlexdevelopment.co.uk