„Да, ще почиваме, но в България. Миналата година за мен, съпруга ми и двете ни деца, платихме 1500 лв., доволни сме и отново ще почиваме на същото място на нашето Черноморие, с приятели, които също предпочитат българското, пише 24Родопи“.

Това казва млада жена от Кърджали, която обаче не може да направи сравнение с Гърция, тъй като досега не са я посещавали.

Сезонът на отпуските е на прага, това е и тема №1 за родопчани.

Нашенското предпочита и млад мъж: „Разбира се, само българското. Балкан, море и китни кътчета, но само в България. Трябва да опознаваме родината“.

Има и такива, които все още се колебаят с избора: „Ще почиваме, но още не сме се ориентирали къде. Може и на българското Черноморие, може и тук, на близичко. Като че ли клоним към Гърция, защото е по-близо и може да правим еднодневни плажове, както правят всички“, коментира млад мъж.

Оказва се, че и Кърджали е дестинация, за онези, които отдавна са напуснали града и при всяка отдала се възможност се връщат тук, за да почиват.

„Аз живея в Пловдив, тук съм на гости, 20 дни изкарахме почивка. Може да се каже, че съм предпочела Кърджали като дестинация това лято“, отговаря с усмивка възрастна жена.

Ако нашенци изберат Гърция обаче, трябва да знаят, че от 1-ви юли властите в южната ни съседка въвеждат нови правила за влизане в страната-попълване онлайн формуляр 48 часа преди пътуването. Произволно се правят и тестове за коронавирус.

Тези факти определено биха разколебали някои нашенци, предпочели Бяло море.