• Спокойно убежище: Range Rover Velar съдържа подобрен набор от функции за комфорт и благосъстояние за най-спокойното шофиране
 • Приглушено движение: Активното шумопотискане, налично с водещите аудиосистеми MeridianTM, гарантира, че Range Rover Velar е най-тихият автомобил в своя клас по отношение на шума от пътя
 • Чист въздух: Технологията за пречистване на въздуха в купето Cabin Air Purification Plus спомага за по-чист въздух в автомобила за повече комфорт и бдителност
 • Увеличен комфорт: Внимателно проектираните седалки осигуряват изключителен комфорт и опора, с многобройни регулируеми опции, налични в цялата гама, и редица предложения за цветове
 • Спокойно пътуване: Модерните шаси системи постигат уверено и плавно возене с комбинация от електронно въздушно окачване, адаптивна динамика и програмируема динамика

 

Range Rover Velar осигурява характерната за Range Rover изтънченост, с повишен комфорт и удобство, за да създаде по-силно усещане за благосъстояние на всеки пътник. 

Набор от модерни технологии постига превъзходна изтънченост при всяко пътуване, включвайки най-новите системи за пречистване на въздуха в купето, шумопотискане и контрол на шасито.

JLR заявиха: „Всичко, свързано с Range Rover Velar, се отличава с лекота и това се отразява в луксозния му интериор. Изключително добре поддържащите седалки и топлото, амбиентно осветление в купето приветстват водача в началото на всяко пътуване, докато модерните функции за комфорт, включително най-съвременните системи за пречистване на въздуха, осигуряват отпускаща среда. В съчетание със знаковите интелигентни системи на задвижване всяко шофиране е тихо, уверено и спокойно.“

Активно шумопотискане

Технологията за активно шумопотискане гарантира, че Range Rover Velar предлага най-тихото купе в своя клас. Интелигентната технология работи подобно на шумопотискащи слушалки от висок клас, като непрекъснато следи вибрациите от пътната настилка и изчислява звуковата вълна с противоположна фаза, необходима за маскиране на шума, долавян от пътниците.

Налична за модели с панорамен покрив и аудиосистеми MeridianTM и стандартно оборудване за модели Dynamic HSE и Autobiography, системата за активно шумопотискане включва акселерометри, разположени във всяка арка на колелото, които отчитат вибрациите, предаващи шума от пътя. След това модерната система калкулира аудио сигнал, който излъчва през високоговорителите, за да намали нивото на децибелите.

Ефектът е дискретен, но намаляването – с минимум четири децибела – осигурява още по-изтънчено и спокойно вътрешно пространство. Системата използва дори сензори на предпазните колани за фина настройка на изходния сигнал спрямо броя на пътниците и тяхното разположение в автомобила.

Технологията осигурява по-спокойно шофиране и помага за облекчаване на умората при дълги пътувания, която може да нарасне от излагането на нискочестотни шумове за продължителни периоди от време.

Подобрен въздух в купето

Range Rover Velar се предлага с най-новата система за пречистване на въздуха Cabin Air Purification Plus. Тя поддържа по-здравословна среда като част от опционалния пакет Comfort. Чрез комбиниране на редица функции Cabin Air Purification Plus спомага за пречистване на въздуха в купето с използване на модерни технологии, които работят съвместно за подобряване на всяко пътуване.

Системата за филтриране на въздуха използва настройка за подобрена филтрация на прахови частици с размер до 2,5 µm, която работи с външни и вътрешни сензори за откриване на концентрацията на фини частици, които могат да бъдат вредни в големи количества. За да активира системата, водачът просто натиска бутона Purify (Пречистване) на страницата Air Quality (Качество на въздуха) в Pivi Pro и функцията автоматично отчита, показва и намалява нивото на частици с размер до 2,5 µm в автомобила.

След включването ѝ се активират също йонизация на въздуха и управление на CO2 в купето. Управлението на CO2 отчита нивото вътре и извън автомобила и извежда на дисплея въздушния поток вътре в Range Rover Velar, за да покаже активното намаляване на количеството въглероден диоксид в интериора. Това се прави чрез автоматично повторно вкарване на свеж външен въздух, когато е необходимо.

Системата Cabin Air Purification Plus съдържа също и функцията за йонизация на въздуха в купето. Тази модерна функция подобрява качеството на въздуха и благосъстоянието чрез йонизиране на отделните частици в автомобила. По този начин премахва потенциално вредни алергени, вируси, бактерии във въздуха и свързаните с тях миризми.

Системата може да се активира в Pivi Pro или да се включи автоматично, когато функцията Purify е задействана. Водачите могат също да видят индекса за качеството на въздуха на текущото си местоположение или, като използват навигационна информация, в своята дестинация. Функцията може също така да покаже прогноза за качеството на въздуха.

За максимално удобство можете да прочистите въздуха в купето преди пътуване дистанционно, като използвате приложението за смартфон, така че всяко пътуване да започне с оптимално качество на въздуха в автомобила.

Приветливо купе

Range Rover Velar посреща пътниците с изключително поддържащи седалки с многобройни възможности за регулиране. Седалките са допълнени с редица предложения за цвят и материал, с пет налични цвята на кожата включително Ebony, Cloud, Deep Garnet, Raven Blue и Caraway в зависимост от модела.

Моделите Range Rover Velar S и Dynamic SE съдържат предни седалки с 14-посочно регулиране с функция за запаметяване за водача, докато моделите Dynamic HSE са оборудвани с предни седалки с 20-посочно регулиране с функция за запаметяване за водача плюс електрическо накланяне на задните седалки.

Range Rover Velar Autobiography се отличава с предни седалки с 20-посочно регулиране, с подгряване, охлаждане и масаж, с функция за запаметяване за водача плюс електрическо накланяне на задните седалки за максимален комфорт и луксозно настаняване. С тапицерия от изтънчена кожа Windsor по стандарт, Autobiography се предлага по избор със седалки от перфорирана тапицерия UltrafabricsTM и текстил KvadratTM – опционална тактилна тъкан с усъвършенстван мотив Diamond Herringbone.

Програмируемото осветление в купето с избор от 30 различни цвята позволява на пътниците да персонализират интериора с дискретни светлинни акценти на вратите, конзолата и пространството за краката, докато предварително зададени теми позволяват още по-лесен избор на перфектната цветова комбинация.

При влизане в Range Rover Velar, топла бяла светлина допълва външните приветстващи светлини за единен и изискан облик всеки път, когато автомобилът бъде отключен. След стартиране програмируемото осветление в купето възприема последните настройки, избрани от водача.

Range Rover Velar съчетава комфорт с непринудена практичност. Достъпът до багажното пространство е лесен благодарение на електроуправляемата задна врата, която разкрива просторна зона до 748 литра със задни седалки на място или до 1811 литра със сгънати задни седалки.

Подпомагащи комфорта шаси системи

Характерният за Range Rover комфорт и изтънченост при возене са осигурени от редица модерни системи на шасито и окачването. Опционалното електронно въздушно окачване позволява луксозен комфорт при всякакви условия с набор от допълнителни функции, предназначени да улеснят живота, като същевременно подобряват проходимостта извън пътя с максимален просвет от 251 мм.

Автомобилът съдържа функцията за елегантно пристигане, която автоматично снижава височината на Range Rover Velar с 40 мм, за да подпомогне влизането и излизането на пътниците, в допълнение към функцията за автоматично регулиране на височината на достъп, която намалява максималната височина на 1638 мм – за да улесни движението в зони с ограничение на височината. Активното снижаване при висока скорост подобрява горивната ефективност при скорости над 105 км/ч, като снижава автомобила, за да намали аеродинамичното съпротивление.

Електронното въздушно окачване се нивелира само, поддържайки оптимална височина на возене при теглене на ремарке или пренасяне на тежки товари за повече комфорт и стабилност. То също така помага при закачване на ремарке или при товарене и разтоварване от багажника, с контроли вътре в багажното отделение, способни да повдигат или спускат окачването с 50 мм.

Приятното возене на Range Rover Velar подобрява цялостната изтънченост. Той запазва стабилност по по-груби пътища, като същевременно изглажда неравностите с Адаптивна динамика – усъвършенствана система на шасито, която непрекъснато променя демпфериращите сили на всяко колело. Системата постига това, като следи движенията на колелата 500 пъти в секунда и движенията на каросерията 100 пъти в секунда, и е стандартно оборудване за всички модели.

Характеристиките на шофиране също могат да бъдат съобразени с предпочитанията на водача с помощта на Програмируема динамика, която настройва специфични елементи на шасито и задвижването спрямо пътните условия или стила на шофиране.

Специални опционални пакети

Притежаването на Range Rover е подобрено с набор от опционални пакети, комбиниращи ключови характеристики, които правят персонализирането му по-лесно от всякога. Те включват:

 • Пакет Comfort – съдържа модерната система за пречистване на въздуха в купето Cabin Air Purification Plus, четиризонова климатична система, програмируемо осветление в купето, слънцезащитно предно стъкло и заключваща се жабка с охлаждане, за да направи ежедневието възможно най-лесно и комфортно.
 • Пакет Technology – Head-up дисплей показва ключовата информация за шофирането директно в полезрението на водача, докато 3D пространствена камера и асистент за паркиране улесняват маневрите при ниска скорост. Сензорите за газене помагат при шофиране през дълбоки води.
 • Пакет Driver Assist – Асистент за следене на мъртвата точка, адаптивен автопилот с подпомагане на кормилното управление, предупреждение за опасност от сблъсък отзад и следене на трафика зад автомобила осигуряват максимална увереност при всяко шофиране.
 • Пакет Dynamic Handling – За завладяващо изживяване и стабилност, функциите програмируема динамика, електронно въздушно окачване и адаптивна динамика позволяват на водача да персонализира шаси настройките, докато червените спирачни апарати придават динамичен облик.
 • Пакет Cold Climate – Включва редица елементи с подгряване, включително отопляемо предно стъкло, отопляеми предни седалки или предни седалки с подгряване и охлаждане, задни седалки и волан с подгряване плюс умиватели на предните фарове с електрическо управление за подобрена видимост.
 • Пакет Extreme Cold Climate – Добавя предварителна климатизация в купето в допълнение към цялото съдържание на пакета Cold Climate, позволявайки на собствениците да създадат подходяща температура преди пътуване и да гарантират, че купето е още по-подканящо в началото на пътешествието.
 • Пакет Towing – За онези, които се нуждаят от теглене, усъвършенстваният асистент за теглене, тегличът с електрическо изваждане и 3D пространствената камера улесняват максимално шофирането и маневрирането по време на теглене, като сензорите за газене също са включени, за да подпомогнат преодоляването на по-дълбоки води.