За любителите на лютото тази рецепта събужда апетита само при споменаването ѝ.


Печените люти чушки чудесно допълват всяко класическо българско ястие. Ето как се приготвят:

Такива вкусни яйчица през живота си не бях яла!

Необходими продукти:

500 гр. люти чушки - рибки

1 връзка магданоз

1 глава чесън

1 с.л. мед

5 с.л. оцет

4 с.л. олио

сол - на вкус

Начин на приготвяне:

Измийте и хубаво подсушете чушлетата. Леко ги надупчете с игла. "Изпукайте" ги на добре загрят грил-тиган от двете страни до готовност, пише az-jenata.bg. Обелете чесъна и нарежете скилидките. Към него добавете измития и нарязан на ситно магданоз. Смесете меда, солта и оцета, разбъркайте добре и накрая добавете мазнината и чесъна.

Залейте още топлите чушлета с маринатата и ги оставете за около 1-2 часа, за да поемат хубаво от нея. Подредете ги в чиния и поръсете с пресен магданоз. Може да ги поднесете за прясна консумация веднага или да ги затворите в буркани и стерилизирате за 5-10 минути.