За деня на детето Сдружение „Маринела“  подари вълнуващ празник  на малчугани със здравословни проблеми и ги заведе на конната база в с.Иваняне. Инициативата "Полет с коне" е изцяло идея на Александра Арабаджиева, която е един от създателите на сдружението и шампион по езда с десетки титли. От 12-годишна тя се занимава с конен спорт, които я прави не само дисциплинирана и отговорна,но обичаща конете и животните.

„Това е един много красив спорт, които изисква цялата ти отдаденост и обич към  животното. В него е съчетана ежедневната грижа към коня и спортните тренировки. Този спорт може да помага на болни деца саутизъм, детска целебрална парализа, синдром на Даун,езикови увреждания, генетични нарушения, дефицит на вниманието, целта ми е да усмихна децата и да им помогна да се почувстват по-добре здравословно. За мен, като майка е важно всяко дете да расте здраво и щастливо. В деня на детето стартираме с тази инициатива и цяло лято малчуганите ще посещават интензивен курс по хипотерапия тук на конната база в с.Иваняне.“ – това сподели Александра Арабаджиева за проекта на сдружение „Маринела“- Полет с коне. 
 

Още древният лечител Хипократ е казал“Ако искате болният да оздравее, положете го върху кон и той много бързо ще се съвземе.“ Хипотерапията постига комплексна активизация и мобилизация на организма - физическа и психологическа. При ездата, както и при грижата за конете, се изисква концентрация на вниманието, необходимост да се запомни и планира последователността на действията, а така се активизират психическите процеси в човека. По време на езда се засилва работата на почти всички мускули на рефлекторно равнище. При хипотерапията става въпрос за лечение, използвайки коня и неговите движения като стимул за отключване на комбинация от сензорни, моторни и неврологични реакции, които спомагат за лечение на широк спектър от диагнози.

Партньори в инициативата „Полет с коне“  са Веселина Фелдман, финалист в най-голямата социално отговорна инициатива на NOVA – ПРОМЯНАТА 2014/15 с богат опит и практика в хипотерапията, както и едно от най-гледаните предавания "Като две капки вода"!