Млада британка посещавала училище за медицински сестри и още четири скъпи гимназии, за които платила близо 10 000 паунда. След това спечелила стипендия за Оксфорд. Вместо да се захване с медицина, обаче, Грейс Бевърли зарязала всичко заради нова „кариера“, съобщава „Дейли мейл“.
 
Мечтата на 21-годишната блондинка била да стане „Инстаграм инфлуенсър“, т.е. да има много последователи в социалната мрежа и да стане известна, а също да припечелва от реклами.
 
Под името GraceFitUK (в свободен превод- Грейс, във форма, Великобритания), тя вече има над 1 млн. последователи в Инстаграм. Там тя споделя съвети за упражнения, облечена в стегнати екипчета. Използва мрежата, за да продава собствени фитнес продукти и да промотира рекламите на други марки.
 
Грейс си спечелила място в Оксфорд, след като изкарала „отличен“ на изпита в престижно девическо училище в Западен Лондон. Преди това е била в още 3 частни училища, чиято такса също е сериозна.
 
„Инфлуенсърите“ печелят пари чрез партньорство с известни марки като рекламират техни продукти. Можете да изкарате и по 100 паунда на пост, ако имате 10 000 последователи. Тези, които имат над 100 000 фена, обаче, могат да си спечелят и 350 паунда само за едно съобщение.
 Превод и редакция: БЛИЦ