Най-близките предадоха майка ми Стоянка Мутафова! Това са хората, с които тя години наред пътуваше по света и у нас за представления - Николай Атанасов-Шуши и Адриана Андреева. 20 години живяха на неин гръб, майка ми им събираше публиката, а те изприказваха злословия за нея. Хрантутници, това са те, искат кариера на неин гръб. Така избухна дъщерята на Стоянка Мутафова - Мария Грубешлиева, обидена от поведението на колегите на Госпожа Стихийно бедствие, които нито се обадили, нито дори предложили помощта си на Мутафова след обира, който претърпя преди месец на дома си.
"Вярно е, че почти целият блок са минали на детектор на лъжата. Вярно е и че Ивайло Калоянчев също е дал показания. Но не е той виновен, нито някой от неговото семейство. Към тях питая най-добри чувства, макар че ми е мъчно, че в момента никой не ме поздравява. Но това е заради скандала с пиесата "Големанов", в която майка ми не пожела да участва. Без значение, Иво го помня от малък, винаги сме се разбирали и това няма как да се промени", почти изхлипва Муки, припомняйки си щастливото детство с фамилия Калоянчеви, пише "България днес". 

Според нея виновниците за обира у тях са от обкръжението на майка й.

"Не са толкова, колкото се писа, парите, много повече са взели, но няма да кажа точната сума. И веднага излезе, че аз съм обрала собствената си майка. Глупости, та то си има отпечатъци, как са се насочили към моята стая крадците, където бяха парите, а не към тази на майка ми?", пита Муки.

Тя и Стоянка са разочаровани най-вече от факта, че останали без лев, щом се върнали от Германия, а нито Шуши, нито Андреева се обадили дори да питат как е майка й.

"Доколкото знам, Шуши е бил на детектора на лъжата, полицията има съмнения всякакви, но за Адриана явно грижите по майка ми са били само лицемерие от нейна страна", тъжна е Муки, която два пъти се озовава в "Пирогов" заради ниско кръвно налягане от преживения стрес. "Биха ми инжекции, но аз ще се оправя, майка ми да не се събори, от това ме е страх", опасява се Муки.
Въпреки нещастията, които преследват 60-годишната актриса и майка й, Муки не се отчайва и гледа напред.

"В чужбина продадах голяма част от книгата, която написах за Стоянка. Не разбирам тази злоба, която се изля върху нас, най-вече от страна на този Шуши. Изключително ме мразеше и се дразнеше от това, че по турнетата идвам с майка ми. Ами тя на мен най-много доверие ми има, на кого, на него ли ще има", пита Муки, разочарована от поведението на колегата на майка й - Николай Атанасов-Шуши.

"Злоба и завист, това, от което напоследък си патим с мама. Но има възмездие и аз вярвам в него", завърши Мария Грубешлиева-Муки.