В първия си пролетен брой списание Elle обединява акцентите в новите колекции на световните дизайнери и извежда най-големите хитове за сезон пролет-лято 2009. В ролята на консултант на българските жени влиза шефката на агенция „Визаж“ Жени Калканджиева, която демонстрира хитовите летни тенденции в специална фотосесия за ELLE.
Тя съветва дамите как да изберат подходящи модни дрехи за своята фигура, подчертавайки своя сексапил и прикривайки недостатъците си. Най-красивата „Мис България“ дава безценни съвети на дамите как могат да прикрият по-пухкавите си ръце, като носят ефирни ризи с малко по-дълъг ръкав, предлага подходящи видове обувки за жените миньончета или такива с по-дебели глезени и други. Читателките ще научат още кои са любимите шопинг дестинации на Жени, как и къде обича да се забавлява, нейния хранителен режим и още много.

Новият брой на Elle излиза със специален Fashion guide - практичен моден пътеводител - под формата на отделна книжка, която ще се предлага със списанието два пъти годишно, в началото на всеки нов моден сезон. В него Elle представя всички най-успешни модели, аксесоари и комбинации за сезона от световните дефилета и практични ориентири за българските витрини. Читателките ще имат възможност да сверят модните си часовниците с най-актуалните световни тенденции, които се предлагат и в България. /БЛИЦ