Голяма трагедия е споходила семейството на Христо Мутафчиев, научи БЛИЦ от свои източници. На 12 януари, дни след като почина приятелят му и колега Иван Ласкин, актьорът е изгубил майка си Драга Мутафчиева.

Жената току-що е била навършила 70 години.

Разнопосочна е информацията от какво си е отишла Драга Мутафчиева. Според едни жената е издъхнала след тежка операция и медикаментозна кома, според други - след инсулт.

Бащата на Христо Мутафчиев – Стефан, който е дългогодишен читалищен работник в Карлово, също не е добре със здравето. Въпреки това и Стефан Мутафчиев, и синът му, както и сестрата на Христо Ани, която живее в чужбина, са присъствали на опелото в една от карловските църкви на 13 януари.

Съграждани на Драга разказаха пред БЛИЦ, че жената била изключителен професионалист, много добра и отзивчива. Дълги години е работела в община Карлово, а след това в проектантско бюро в същия град. Актьорът и семейството му са съкрушени от случилото се.

Бащата на Христо Мутафчиев е от Карлово, а съпругата му – от пловдивското село Брестовица. Там живее майка й. Последно Стефан и Драга са били именно там, преди да се случи нещастието и майката на актьора да бъде откарана в болница.

Припомняме, че Христо Мутафчиев е от Карлово, често се връща в родния си град и е изключително обичан от съгражданите си. Първите му творчески стъпки започват именно от сцената на карловското читалище.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
 
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ