Футболистът Алек от „Фермата“ не удържа на мъжките принципи и предпочете да прецака близък приятел заради жена. Като фермер на седмицата Алек трябваше да вземе решение кого да изпрати на вътрешен елиминационен дуел.
Тъй като Калоян и Виолета са имунизирани, футболистът бе изправен пред огромна дилема– дали да направи женски дуел между Елена и любимата му Валерия, или да избере мъжка битка между земеделеца Яни и близкия си приятел в шоуто Станислав. Алек в крайна сметка предпочете да изпрати на дуел най-добрия си приятел, за да опази гаджето си.

В изминалите няколко дни футболистът изрече много силни обиди срещу Калоян именно поради факта, че скромното момче от Попово изпрати Станислав на дуел. Най-ужасното, което Алек каза на Калоян беше, че бабата и дядото на танцьора са отгледали внучка, а не внук. Сега обаче топката се върна със страшна сила при футболиста и той сам показа, че не се държи мъжката и наруши собствените си думи, че няма да прави мъжки дуели.

Той жертва най- добрия си приятел заради изгората си Валерия, въпреки, че тя през цялото време го умоляваше да я изпрати на дуел, за да покаже на всички, че може да се справя сама, без защитата на гаджето си. В крайна сметка Станислав, който бе сочен от мнозина за абсолютен фаворит за спечелването на голямата награда от 100 000 лева, бе елиминиран от Яни 6 дни преди големия финал на хитовото шоу.