Вокалът на In Flames - Anders Frieden, който пристига на 29-ти март в София, заяви в наскоро дадено интервю, че: “бандата прави само каквото и както намери за добре! Докато сме в студиото ни в Гьотеборг, не допускаме никой да се меси в работата ни и правим всичко каквото си поискаме! Може да сме своеволни, но пък нещата ни се получават!”.
Пред организаторите на концерта им в столичната зала Деница и само няколко дни преди него, своенравните скандинавци се заканиха на българските фенове, че ще ги връхлетят с качествен модерен метъл и перфектен звук. На сцената те ще представят предимно парчета от последния си супер успешен албум A Sense Of Purpose, а зад сцената непокорните иначе момчета всъщност се оказват доста скромни. В гримьорните в зала Деница (кв.Младост 3), те са избрали съвсем скромно меню - студена храна, сандвичи, различни видове чипс, горчица и майонеза. Единствената им прищявка е сред бирата, която е задължителна част от изискванията, да не присъстват някои известни световни марки. Шведите искат да опитат най-вече българската бира, като изборът на марката оставят на организаторите. Типичното питие за всички метъли по света, бирата се оказва любима и на метълите от In Flames.
В последните години In Flames напълно заслужено, станаха носители на всевъзможни световни награди за рок и метъл музика. От последния месец са отличията им в категориите - Best Swedish Album за ‘A Sense Of Purpose’, Best Swedish Live Act и Best Swedish Group/Artist, на годишните Bandit Rock Awards, които са шведския еквивалент на Грами. Не една е и наградата им за “най-добро изпълнение на живо”, а колко добре звучат ще можем да се уверим след няколко дни.
Скандинавците ще посетят София като част от Eastern European Tour 2009. Бандата, която е изключително популярна в Япония, преди дни се завърна от там, а от началото на м.февруари премина като ураган и през най-големите градове на Аржентина, Чили, Колумбия, Мексико, Бразилия и Австралия. Благодарение на Жокер медиа и Община Каварна Готеборгската петорка ще дойде за втори път в България, като първата им среща с родната публика бе на финала на миналогодишния Каликра Рок Фест, преди титаните от Slayer.
Бандата, която притежава собствен стил и излъчване е определяна като представител на мелодичния и дет метъл жанр. Самият Anders Frieden обаче, отрича In Flames да са типичен представител на изброените, и споделя, че не се вълнува от определенията, които дават на музиката им. “Ние се стремим да правим добър метъл и правим всичко свободно, без да се съобразяваме с никой. Важно е да запазиш чувството и желанието, което надявам се се усеща от феновете ни”. /БЛИЦ