MAD TV спечели сребърен медал в категорията „Развлекателни програми” на International Television Programming & Promotion Awards 2009, част от престижния Нюйоркски фестивал! Отличието е присъдено за документалния филм „Mad Live in Athens: Good Charlotte”, който проследява посещението на групата в Атина през изминалата година.
„Mad Live in Athens: Good Charlotte” e рокументален филм, който отразява 48 часовия престой на американската група Good Charlotte в Атина през лятото на 2008 година. Камерите на MAD TV са документирали тийн идолите от момента на кацането им на летището до мига, в който се качват на сцената, за да изнесат един много специален концерт на фона на Акропола.
Документалният филм включва кадри от самия концерт и моменти зад сцената, разходката на групата в Атина и посещението на забележителностите из града, ексклузивно интервю и още много...
Сред останалите победители в категориите личат имената на телевизии като CNN, CBC, ESPN, The History Channel и много други.
Трябва да се отбележи, че сребърният медал през 2008 г. в същата категория е присъден на CNN и предаването „Larry King Live: 50 Years Of Pop Culture”, което проследява 50 годишната кариера на колоса на интервюто Лари Кинг.
Това е втората награда на MAD TV от този форум, след като през 2006 г. телевизията беше отличена за предаването „MAD X-Rays”. Двете награди я превръщат и в единствената телевизия от балканския регион с отличия от фестивала в Ню Йорк.
Гледайте само и единствено по MAD TV на 15 март (неделя) от 23:00 часа награденото предаване „Mad Live in Athens: Good Charlotte”. /БЛИЦ