CBS плати обезщетение в размер на 9,5 милиона долара на актрисата Елиза Душку като част от конфиденциално споразумение. 

Справка сочи, че тя щеше да получи същата сума, ако беше останала в екипа на телевизионния сериал "Бул" в продължение на четири сезона. Това се съобщава от Ню Йорк Таймс.

През пролетта на 2017 г. Душку подписала споразумение за една от основните роли в три епизода от телевизионния сериал "Бул". Екипът имал планове да въведе актрисата в сериала за постоянно. За Душу всичко започнало обещаващо. Звездата на шоуто Майкъл Уетърли изглеждал приятелски настроен. Сценаристът Глен Гордън Карон казал на актрисата, че тя може да предизвика сексуален инътерес. Това било последвано от серия от коментари, заради които Душку се чувствала неудобно. Пред екипа, Уетърли забелязал появата на актрисата и се пошегувал, че ще я изнасили и направил коментар, че си я представя в тройка.

Скоро след като Дашку решила да разкаже за поведението на актьора, тя била изгонена от сериала. След това решила да разреши ситуацията директно с ръководството на канала. Дружеството CBS се е съгласило да сключи поверително споразумение за обезщетение в размер на 9,5 милиона долара. Неприятното преживяване на Душку започнало през август. По това време управителният съвет на CBS се обърнал към адвокатски кантори, за да проверят верни ли са сигналите за тормоз, които жените подавали срещу вече бившият главен изпълнителен директор на CBS Лесли Мунвес.

Съветът на директорите също така инструктирал адвокатите да проверяват "личните отношения на служителите на всички нива в компанията". Самата актриса отказва да коментира споразумението. CBS потвърди споразумението и обеща да подобри условията на труд в компанията.

Както стана ясно по-рано, актрисата Елиза Душку сподели, че координатор във филма "Истинска лъжа" я е съблазнил за първи път. По време на снимките тя е била само на 12 години.

Превод и редакция: БЛИЦ