Голяма рокада отново в най-големите конкурети в родния ефир - bTV и Нова телевизия. Този път битката се разразява в готварските предавания.
Нова телевизия вече активно рекламира новото си предаване Hell’s Kitchen ("Кухнята на ада"). Форматът комбинира способността на шеф готвачите да се справят с поставените задачи и кулинарния им талант пред погледа на цяла България.

За негов водещ е анонсиран обаче шеф Виктор Ангелов. Виртуозът в кухнята доскоро се подвизаваше в предаването "Мастършеф", чиито регламент е подобен на този, на Hell’s Kitchen. Какво обаче е предизвикало рокадата не е ясно. Дали Ангелов сам е решил да смени телевизията или пък от bTV сами са решили да се разделят с него, не е ясно. Конфликт явно все пак има, а налице е най-голямото доказателство - шефът вече е част от семейството на най-големия конкурент на предишния му работодател.

Вече е ясно и кой ще заеме мястото на водещия в шоуто - Лео Бианки. Това съобщиха преди дни от самата продукция "Мастършеф". Това обаче предизвика вълна от недоволство в социалните мрежи, където масата от коментари са отрицателни. Много зрители се заканват, че повече няма да гледат предаването и, че не могат да разберат как е възможно респектиращата фигура на шеф Ангелов, да бъде заменена от италианеца.


От екипа на Нова телевизия не дават яснота как точно готвачът е дошъл при тях: "Щастлива съм, че професионалист от ранга на шеф Ангелов е част от екипа на предаването и голямото семейство на NOVA", коментира Вики Политова – главен оперативен директор на Нова Броудкастинг Груп.

Това не е първата рокада между телевизиите. През септември гръмна скандалът с Николета Лозанова, която демонстративно напусна светското предаване "Папараци", а из светските среди се зашумя, че причината за това е участието й във "ВИП Брадър". След поясненията за огромните санкции, на които подлежи плеймейтката обаче, до това не се стигна, а Къщата остана без чаровното й присъствие. Все пак от bTV отмъстиха на брюнетката, а и на конкурента си, като назначиха бивш кадър на Нова телевизия за неин заместник - Венета Райкова. Огнената блондинка, която преди водеше емблематичното предаване "Горещо", днес е част от екипа на "Папараци". През годините много от водещите на най-големите конкуренти на екрана са бягали от единия, при другия. Ярък пример за това са новинарката Ани Салич, журналистката Миролюба Бенатова и доскорошният тандем Ани Цолова и Виктор Николаев. Въпреки че Цолова вече не е част от "Здравей, България" тя остава в семейството на Нова телевизия, очаквайки се скоро да се появи отново на екран с нов светски проект.

Двете телевизии от доста време насам се надцакват, като най-големият коз на Нова в праймайма е хитовият сериал "Откраднат живот". Въпреки че четвъртият сезон на медицинския филм не е толкова интересен, колкото първия, продукцията се радва на завидно висок рейтинг. От доста време пък се говори, че bTV е готова със сериал, който обаче телевизията не смее да пусне. Все пак, след месеци изчакване, в началото на 2018 година продукцията "Скъпи наследници" най-вероятно ще бъде на екран.