Сашка Васева не иска дами е вице, но ще помага с каквото може. Вместо нея съм поканил една много богата дама, правистка. С нея ще ги разбием! В понеделник обявявам всичко официално в Арбанаси. Това обяви Митьо Пищова.
Търновският бохем е категоричен, че за него ще гласуват 400 000 българи. "Ще обера негативния вот на поне 2% от хората, омерзени от политиката", пресметна Пищова.

В предизборната си платформа той ще заложи идеи за по-високи пенсии, строеж и ремонт на социални домове. "Българи, не бягайте в чужбина! Раждайте млади и имайте повече от едно дете, че циганите имат по 15. След 20-30 години ще бъдем циганска държава.
Бъдете патриоти като мен. Искам ред и дисциплина, да върна спокойствието сред старите хора на село", сподели с емоционален тон Пищова, цитиран от "България днес". 

"Няма да се кандидатирам за вицепрезидент! Това са пълни глупости и не мога да осъзная кой болен мозък ги е измислил. Никога дори не съм намеквала, че искам да правя нещо в тази област. Писна ми вече да се пишат простотии по мой адрес."
Това заяви емоционално легендата на българския попфолк Сашка Васева. Името на ретро изпълнителката се завъртя в публичното пространство като възможен кандидат за вицепрезидент, а в ролята на президент ще бъде скандалният бохем Димитър Маринов - Митьо Пищова.

"Още преди време заявих, че се оттеглям от публичните изяви, тъй като искам спокойствие за мен и децата ми. Не искам нито да се пише, нито да се говори за мен. Въпреки това продължавам да съм в устата на хората и да се появяват какви ли не информации по мой адрес. Нямам никакви интереси към политиката и не мисля да градя кариера в тази насока. Който иска да се кандидатира - аз ако реша да бъде интересна с нещо, ще измисля доста по-оригинално нещо", каза още Васева.

Сашка призна, че в момента е в много труден етап от живота си и се е съсредоточила изцяло върху семейството си. Легендарната изпълнителка още е в траур, тъй като през юни т.г. нейната майка почина. От няколко години Сийка Васева беше в тежко здравословно състояние. В момента на смъртта й Сашка Васева е била на работа, пяла е в дискотека. Дълги години Сийка Васева работеше като магазинер на парфюмерия. Тя имаше собствен щанд за парфюмерия в ГУМ. Дупничани ще я помнят като усмихната и винаги облечена в перфектен тоалет.

"В траур съм... Как мога да мисля за кариера в политиката, като още преживявам голямата ми загуба. Хората нямат ли съвест и да се съобразят с мъката ми, вместо да пишат глупости, с които да ме поставят в измислени ситуации. За пореден път съм разочарована от помията, която се излива върху мен", добави изпълнителката на десетки хитове.

"Не ме оставиха на мира. Преди това с кандидатурата за вицепрезидент всеки ден пишеха как влизам във "ВИП брадър". Ами никой няма да ме види там, защото няма да вляза. Всяка година ми предлагат по 100 000 лева и всяка година им отказвам, защото си имам моите съображения. Имам клаустрофобия, страхувам се от затворени пространства и не искам да се разделям с децата си за дълго време. Това са неща, с които няма как да направя компромис, и затова не бих участвала. Нека веднъж завинаги да се спре със спекулациите по мой адрес", каза още емоционалната фолкпевица.

Сашка призна, че синът й трудно преживява всичките писания по неин адрес и съучениците му постоянно го питали различни неща за майка му. Това го дразнело и той не се чувствал никак комфортно, добави Васева. Изпълнителката е категорична, че обмисля да спре коментирането на информациите по неин адрес и да заложи на още по-голяма изолация от света, за да се наслади на истинско спокойствие.