Зрителите станаха свидетели на поредния драматичен епизод на „Звездни стажанти”. Двата отбора трябваше да направят и заснемат рекламен клип за известен мобилен оператор. Начело на „Ангелите на Шарлопов” застана Тити Папазов, а „Отборът” бе оглавен от Явор Янакиев – 100 кила.
И този път скандалите в отбора на Рут Колева, Марта Вачкова и Тити не липсваха – те пренаписаха изцяло концепцията си в последните часове. Килата и Юлиян Константинов пък бяха „пришпорени” от времето. 

„За щастие този път не ме предадохте. Клиентите са изключително впечатлени и от двама отбора”, заяви Шарлопов преди да каже тежката си дума – кой е победител в седмичната мисия.

Въпреки проблемите в двама тима наградата безспорно грабна „Ангелите на Шарлопов”. Техният клип бе определен като победител и от клиента и от големия шеф. Така застрашени от изгонване бяха 100 кила и Юлиян.

„Поех 90% от работата, затова няма как да кажа, че друг е виновен за неуспеха ни”, заяви Явор с цел да се защити, но Шарлопов го контрира: „Възможно ли е толкова да си си повярвал, че да си загубил състезателното чувство и да си мислиш, че нямаш конкуренция”. 

„Фантазията на Явор му изигра лоша шега. Аз съм успешен човек, който когато се занимава с нещо е най-добрият. Ако бях на шефското място бих уволнил Явор”, категоричен бе Юлиян в защитната си теза.

Решението на Шарлопов кой да бъде уволнен бе изключително трудно, затова той ги попита направо: „Има ли някой от Вас, който е склонен да се откаже, за да може другия да продължи?”.

„Аз нямам намерения да се откажа по никакъв начин”, заяви Явор, а Юлиян бе категоричен: „Не, няма да се откажа”.

След сериозни размисли Шарлопов обаче каза тежката си дума. Само на метри от финала той реши и двамата да останат. Това обаче не бе всичко – на следващата заседателна зала ще изхвърчат трима.