Хитовете на Тоше Проески ще звучат през целия ден на 16 октомври в ефира на Balkanika Music Television. На тази дата, точно преди една година, певецът загина в нелепа катастрофа като трагедията потопи в траур не само Македония. Той не успя да реализира много проекти, включително и планирани концерти пред българската публика.
От 12.00 часа, на всеки кръгъл час ще вървят филмчета, посветени на най-популярния македонски изпълнител. Зрителите ще могат да видят любопитни моменти от неговия житейски и творчески път, интервюта както със звезди на балканската музика, така и с най-близките му хора и семейството. В 21.00 часа ще бъде излъчен един от големите концерти на Тоше, състоял се преди две години на градския стадион в Скопие.
На 5 октомври, Balkanika Music Television излъчи пряко от същия стадион благотворителния концерт „Те сакаме сите, Тоше”, на който над 50 000 фенове плакаха за своя идол. Звезди от балканските страни пяха в негова памет, а фондация „Тоше Проески” и продуцентите на певеца обявиха, че той ще бъде ежегоден. На 25 януари 2009 година, рождения ден на певеца, на пазара ще се появи неговия англоезичен албум, който бе записан от Проески в лондонско студио. /БЛИЦ