Свирепа битка за луксозни провизии се разрази сред играчите във „Фермата“, които вече са напълно изтощени от тежкия селски живот и липсата на удоволствия, съобщава "Монитор". 

След като за поредна седмица хрупаха ябълки и круши от дърветата на двора, участниците получиха шанс да хапнат мортадела, дивечов терин, шоколадова торта и течен шоколад, както и да си сипят по чаша просеко.

За да спечелят кошница със скъпите продукти двама от тях - по един представител на сиромасите и по един от чорбаджиите, трябваше да се изправят срещу наставниците Росен Николев и Марин Петров. Предизвикателството приеха треньорът на звездите Сами Хоссни и автомонтьорът Краси Джунов.

В първата част от състезанието двата мини-отбора се надпреварваха кой ще нацепи 50 кг дърва най-чевръсто.

Следващото предизвикателство пред тях беше да стигнат до „магаре“, върху което е поставена 4-метрова греда и да срежат в тандем по три филии от нея.

Според условията на играта, луксозното меню за вечеря трябваше да се появи на масата на най-бързите в тази задача. Кошницата със скъпите продукти отиде в ръцете на Сами и Краси.

Участниците в шоуто вече могат да седнат на една маса, след като на петата седмица от старта на риалити шоуто бедни и богати разбиха триметровата дървена стена, която ги разделяше. Играчите не само се обединиха, но и се заеха да облагородят общото си стопанство.

Изравняването на двора, декорацията на помещенията и построяването на кокошарник с размер на гарсониера бяха само част от предизвикателствата, с които те се справиха и бяха оценени с пълния брой от шест кошници с продукти от Росен и Марин.