„Аз съм жена и ще бъда или жената на, или жената до”, каза Светлана Лечкова. „За предпочитане да съм жената „на” Йордан Лечков”, добави тя. На въпрос с какво се занимава, Светлана отговаря, че основно се фокусира върху семейния бизнес, а именно хотелство и ресторантьорство.

„Хубаво е, когато идват гостите и казват „отивам в хотела на Лечков”, добави Светлана Лечкова.

Освен с бизнес, Светлана има и любимо хоби, което и отнема много време. Става въпрос за приложно изкуство, и по-конкретно за декупаж.

„Вече три години се занимавам с това и проблемът е, че съм много добра”, каза тя.

На въпрос как Йордан Лечков я е спечелил, Светлана отговори, че „той е много голям мъжкар”.

„Това е нещо, което все по-рядко се вижда”. Тя казва, че харесва в съпруга си именно тази му черта и факта, че никога не казва нещо, което не може да направи.

Дали голямата слава и големият футбол са променили съпруга й? „Разбира се”, отговаря тя. „Това промени и двама ни”.

„Промени ни, да бъдем по-отговорни. Може би пораснахме бързо”, казва тя.

Една от най-паметните години в живота на семейство Лечкови е 1994-та. Първо на семейство Лечкови им се ражда син, а после идва и световното първенство. По време на триумфа над Германия, Светлана Лечкова е в Сливен. Не си спомня дали е видяла паметния гол на живо. Първоначално не е разбирала какво точно се случва, но когато излиза на улицата вижда тълпи от хора, които скандират името на съпруга й.

Когато съпругът й се кандидатира за кмет на Сливен, Светлана Лечкова го подкрепя, без да се замисли. Когато той става кмет се ражда вторият им син. За нападките и делата срещу него, тя казва "не те интересува какво казват сто човека". За Светлана Лечкова няма съмнение, че мъжът й не е виновен. 

Вижте повече за живота на семейство Лечкови във видеото:Източник: Нова телевизия