Синът на легендарния актьор Стефан Данаилов – Владимир Данаилов, който е студент по медицина в САЩ, пристига в България. Причината – той е поканен лично да види проекта за паметник, посветен на баща му, от чиято кончина на 27 ноември се навършиха 2 години.

Става въпрос за бюст, който е дело на скулптора и бивш министър на културата Вежди Рашидов. Самият той е категоричен, че все още е в процес на довършване заради което е и рано да издава подробности около проекта.

Владимир, който е взел две години в обучението си за лекар в една, ще прекара 2 седмици у нас, за да може да посети и гроба на баща си след навършването на 2-годишнината от кончината му.

Работата по бюста на Лабмо бива подета, след като многократно майката на Владимир – актрисата Ирен Кривошиева, както и други близки до покойния актьор, които настояваха да се изгради скулптура в негова чест.

В началото на годината Кривошева дори внесе предложение за наличието на такъв в градинката пред Народния театър. По думите й тогава над 20 души от Народния театър са подкрепили подписка за изграждането на паметник, а кметът на София Йорданка Фандъкова е обещала подкрепа.

Засега обаче не е потвърдено къде ще бъде позиционирано произведението на изкуството, пише "Монитор".

Междувременно на 14 декември Рашидов ще отбележи своята 70-годишнина с нова изложба под надслова “Възкресение”. Тя ще се състои в нова галерия на негово име - “Вежди”, на “Симеоновско шосе”, която е подарък за юбилея му от съпругата му д-р Рашидова.